Ma belilul a Lánchíd a PICikért! Mi is csatlakoztunk!

Koraszülöttek Világnapja

Minden évben világszerte november 17-én tartjuk a Koraszülöttek Világnapját. Ebből az alkalomból már évek óta több magyarországi emblematikus épület lila megvilágításba burkolózik. Pl. A soproni Tűztorony, a debreceni Víztorony, a Lánchíd Budapesten, a pécsi Zsolnay-szobor. Ma mi is csatlakozunk, és lila színre festjük a babafalva.hu portált is!

A Világnap alkalmából itt, a Babafalván olvashatjátok Nagy Lívia, a Melletted a helyem Egyesület alelnökének tájékoztatóját:

A Viágnap és a lila szín története:

Immáron hagyomány, hogy minden évben Egyesületünk kezdeményezésére a Lánchíd lila színben ünnepli a magyar koraszülött babákat és szüleiket.

Miért lila? Egy kis “kora” történelem:

Az EFCNI– Európa, a LittleBigSouls Afrika és a March of Dimes – USA koraszülöttekért szervezetek 2009-ben találkozót szerveztek azzal a céllal, hogy együttes erővel felhívják a világ figyelmét a koraszülött babákra és a magas számú koraszülések arányára. Az EFCNI kezdeményezésére egyetértettek abban, hogy a Koraszülöttek Világnapját minden év november 17-én ünnepeljék minden országban, minden kontinensen. Szerettek volna egy közös szimbólumot, amely jelképezi a világnapi eseményeket, amelyről mindenkinek egyből a PICi babák jutnak eszébe. Volt egy szín, amely már számos szervezet logóján megjelent. A lila szín szimbolizálja a reményt, hitet, bátorítást, együttérzést, amelyek tökéletesen illeszkednek a Világnap jelentéséhez, üzenetéhez. Ezért az EFCNI, LittleBigSouls és a March of Dimes úgy döntött, hogy a lila szín legyen a világnapi események kampány színe.

koraszülöttek
fotó: mellettedahelyem.hu

Mint az EFCNI szülői tanácsának tagja (összesen 8 megválasztott szülő képviseli a koraszülőket szerte Európából) különösen fontosnak tartom az EFCNI eseményeit, illetve nagyon büszke vagyok, hogy aktívan részt vehetek a munkában a Melleted a helyem Egyesület képviseletében.

Az ezévi nagyobb eseményekről részletesen a weboldalunkon a hírekben találtok információkat.

Melleted a helyem Egyesület

A Melleted a helyem Egyesületről

Az Egyesület fő célja, hogy Magyarországon csökkentse a koraszülések számát, és javítsa a koraszülöttek egészséges túlélési arányát. Az Egyesület összefogja a koraszüléssel, koraszülöttséggel foglalkozó orvosok, az egészségügyi szakszemélyzet, a döntéshozók, a civil szervezetek és a koraszülött gyermekek szüleit képviselő különböző szervezetek munkáját.

Koraszülöttek világnapja – November 17.

Koraszülöttek Világnapja

Megalakulásunk óta immáron hagyománnyá nőtte ki magát a Koraszülöttek Világnapja
alkalmából rendezett rendezvénysorozatunk, melynek keretében évről évre a Lánchíd
lila színben ünnepli a PICiket, nyílt napot tart számos Intenzív Centrum az érdeklődők
számára. A társadalom figyelmének felhívására PICi sétát hirdettünk és a közösségi
médián keresztül már november elején megkérünk mindenkit, hogy a világnapon
viseljen lila színt szimpátiája jeleként.

Az Egyesület Facebook oldala: facebook.com/mellettedahelyem
A Világnap Facebook eseménye: facebook.com/events/192723451299830/

Üdvözlettel:
Nagy Lívia
Melletted a helyem Egyesület alelnöke,
EFCNI szülői tanácsának tagja,
koraszülött anyuka

 

Ma Te is tűzz lila szalagot a kabátodra!

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..