Ingyenes mesejáték – hátrányos helyzetű településeknek

Ingyenes mesejáték - hátrányos helyzetű településeknek
pixabay

Már érkeznek a jelentkezések a Karaván Színház felajánlására, amelyben előadásokat tett ingyenesen elérhetővé a hátrányosabb helyzetű településeken élő gyerekek számára. A Banyamesék című bábos, zenés mesejáték online elérhető, élő, interaktív előadására továbbra is várják a tanintézmények jelentkezését – írja az MTI.

„A gyerekek se maradjanak színházi élmény nélkül a járványhelyzet alatt – ez a célja a Karaván Színház és Művészeti Alapítványnak, ezért előadásaik egy részét ingyenesen elérhetővé teszi a hátrányosabb helyzetű települések tanintézményei számára. Óvodák, iskolák és gyermekotthonok is jelentkezhetnek” – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A Karaván Színház az első húsz Banyamesék című előadását ajánlotta fel ingyen az intézményeknek.

Nyári Oszkár színművész, a színház igazgatója a műsorban kiemelte: fontosnak tartják, hogy a gyerekek ebben a helyzetben is láthassanak színházi előadást és a színházak számára is fontos, hogy találkozzanak a közönséggel. Húsz éves a színház, ezért húsz előadást ajánlottak fel, de ha többen jelentkeznek, akkor többet is ingyenesen elérhetővé tesznek. Mint mondta, biztonságos…

…a személyes találkozást nélkülöző előadásokat terveznek!

Család, Csoport, Mackó, Medvék, Néhány, Ágy, Fehér
pixabay

Azonban az élő stream interaktív, a színészek a képernyőn keresztül valós időben kommunikálnak a gyerekekkel, például daltanítással vonják be őket a történetbe.

A jelentkezéseket a továbbiakban is a Karaván Színház honlapján megtalálható elérhetőségeken várják. A 40 perces produkciót óvodásoknak, kisiskolásoknak ajánlják. Tóth Géza rendezésében három rövid – két székely és egy orosz – népmesét láthatnak a gyerekek. A humoros meséket bábok segítségével adják elő a színészek, akik maguk is láthatók, így színészi játékkal, mimikával válik színesebbé a produkció.

A későbbiekben a színház hasonló kezdeményezés keretében az idősebb korosztályok számára is elérhetővé teszi egy-egy előadását online. Az előadásokról további információ https://karavanma.hu/ honlapon érhető el.

FORRÁS – MTI

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikk20 online koncert márciusban – Filharmónia Magyarország
Következő cikkA sokat mobilozó gyerekek figyelmi fókusza eltér a megszokottól

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .