iPod, iPad kisokos

Az iPod és az iPad korunk nagy találmányai, segítségükkel illetve számtalan funkciójuk segítségével együtt a világ bármely részén kikapcsolódhatunk. De tudjuk-e melyik mit jelent és mire használhatjuk?

iPod

iPod classic silver
iPod classic silver

Az Apple által kifejlesztett zenei számok és videók lejátszására alkalmas készülék 2001-ben látta meg a napvilágot, sikere azóta is töretlen. Az Apple kifejlesztett hozzá egy zenei adatbázist is, az Apple számítógépek lejátszóját, az iTunes-t, ahonnan rengeteg zeneszám és videóklip letölthető az iPod-ra. A készüléken a zenehallgatás mellett tárolhatunk képeket, videókat, sőt még játszhatunk is rajta. 2009-re már 150 millióra rúgott az eladott iPodok száma, így ő lett minden idők legnagyobb példányszámban eladott médialejátszója.

Az évek során folyamatosan megújultak a készülékek. A legkisebb az iPod Shuffle nevet viseli, zenehallgatásra és adattárolásra használható. Tárhelye 2 és 4 GB. Divatos színek, masszív, fényes külső jellemzi. A Shuffle pólóra, táskára, edzőruhára vagy bárhova csíptethető, hiszen annyira pici, hogy bárhol elfér.

Az alumínium külsővel rendelkező, 8 és 16 GB férőhelyes iPod Nano, 1,5″ érintőkijelzőjével videó megjelenítésére is kiválóan alkalmas. Kijelzője 240×240 képpont felbontású, amely elősegíti a jó minőségű videók és képek lejátszását. Az iPod Nano egyszerűen összekapcsolható az autós hifiberendezésekkel, a hangszórókkal és számos, iPod készülékkel használható kiegészítővel.

Az iPod Classic 160 GB-os tárolókapacitásával lehetővé teszi, hogy bármit, bárhova magunkkal vihessünk. Különlegessége, hogy a Genius nevű alkalmazása megtalálja az egymáshoz illő dalokat, és azokat külön mappába gyűjti. A nagy kijelző izgalmas felületet nyújt a videóknak, és a különböző játékoknak.

A legújabb iPod Touch névre hallgató készülékkel videótelefonálhatunk az ismerőseinkkel, és HD minőségű videókat is felvehetünk vele. A legújabb alkalmazásokkal felszerelt Touch a legnagyobb felbontású kijelzővel lehetővé teszi, hogy kezünkbe tarthassuk az egész világot. Játszhatunk, könyvet olvashatunk, e-maileket küldhetünk, böngészhetünk, hangokat rögzíthetünk rajta.

iPad

iPad2 iOS5 Hero
iPad2 iOS5 Hero

Az iPad egy táblagép, amelyet szintén az Apple fejlesztett ki. Steve Jobs az Apple alapító-vezérigazgatója 2010. január 27-én mutatta be San Fransiscoban. Az iPad tökéletes megoldás a böngészéshez, e-mailezéshez, fotónézegetéshez, videózáshoz, zenehallgatáshoz, játékhoz és a könyvolvasáshoz.

Legújabb, iPad 2 nevű változata már 10 óra üzemidőt kibír, kamerával rendelkezik, ami elősegíti a már említett videóhívásokat, és a HD minőségű videófelvételt is. Karcsúságával és könnyedségével beírta magát a technológiai történelembe. Grafikus felületét bármely kijelző megirigyelheti, érintőképernyője megkönnyíti a vezérlését.

Automatikusan megtalálja a Wi-Fi hálózatokat, egyetlen gombnyomással azonnal bekapcsolható, nem kell megvárni a szokásos betöltéseket.

Ezek az eszközök nemcsak nagyszerű szórakozási lehetőséget jelentenek, hanem fantasztikus technológiáik a legkönnyebb utat kínálják a világ eléréséhez.

Fotók: apple.hu

Szólj hozzá Te is!