Isten hozott! – Interjúkötet az apaságról, anyaságról

Az apaságról, anyaságról és gyermeknevelésről is vallanak az Isten hozott! című kötet interjúalanyai, akik között sérült gyermekekkel foglalkozó édesanya, író, szülész-nőgyógyász és cigány gyerekeket örökbe fogadó egyedülálló asszony is szerepel. A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó gondozásában megjelent kötetet szerdán mutatták be Budapesten.

Szőnyi Szilárd, a kiadvány szerkesztője a könyvbemutatón elmondta: immár a hatodik interjúkötet jelent meg, a könyvekben mintegy száz hívő személy mondja el véleményét, gondolatait különböző témákban. A korábbi kötetek a Mit ad Isten, Kit ad Isten, Isten fizesse meg, Isten háta mögött, valamint Istenadta címmel jelentek meg – emlékeztetett a szerkesztő, hozzátéve, hogy a kiadó minden eladott példány árából 200 forintot a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány javára ajánl fel.

istenhozottkotetAz Isten hozott! című könyvben a közéleti szereplők – Csukás István író, Gryllus Vilmos zenész, Cserpes István vállalkozó, valamint Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége – mellett a nyilvánosság előtt nem ismert, ám életükkel példát mutató emberek válaszolnak az újságírók kérdéseire.

A könyvbemutatón résztvevő Bálintné Varsányi Vilma evangélikus lelkész arról mesélt, hogy férje hirtelen halála után hogyan folytatódtak a mindennapok, hogyan sietett öt gyermeke a segítségére, miként sikerült összeegyeztetnie hivatását a család szükségleteivel.

A szintén ötgyermekes Vass Gabriella, a természetes szülés egyik legismertebb támogatója lánya világrajövetelének körülményeire emlékezett vissza, emellett mesélt a természetes szülés elfogadottságáról és munkájáról is.

Steinbach Éva – akinek nyolc gyermeke közül a hetedik Down-szindrómával született – visszaemlékezett a nehézségekre, mesélt fia haláláról és arról, hogy miért döntött úgy, jelentkezik Down-dadának.

Prodán Zsolt gyermekszívsebész két fiú édesapja, aki arra is igyekezett választ adni, hogy vajon ki a jó apa: aki hazarohan saját lázas gyermekéhez, vagy aki a kórházba siet megmenteni egy beteg kisbaba életét. Beszélt a hiányos kórházi felszereltségről, a műtéti nehézségekről, valamint hogy mire használnák fel a könyvek eladásából származó felajánlott bevételt.

MTI
Fotó: válasz.hu

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..