
Egészséges, karácsonyi hangulatot árasztó, teljes kiőrlésű süti, amit kicsik és nagyot egyaránt szeretni fognak!
Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 egész tojás
10 dkg cukor
10 dkg vaj
1 evk. reszelt vagy aprított narancshéj (kezeletlen!)
1 kk. fahéj
Elkészítés:
A lágy, de nem meleg vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük. Majd a lisztet, a fahéjat, a reszelt narancshéjat is hozzáadjuk. Ezután spatulával, majd kézzel dolgozzuk gyorsan össze. Lapos lepényt formázunk belőle, folpackba csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A dermedt tésztát a pihentetés után, lisztezett felületen átgyúrjuk, hogy kicsit felengedjen, különben törni fog a tészta. 4-5 mm vékonyra nyújtjuk és kekszpecséttel kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 150 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
RECEPT LETÖLTHETŐ INNEN!
Erről a témáról ebben a rovatban olvashatsz többet!