Közösségi összefogással újult meg a pestszentlőrinci Pitypang Óvoda

Önkéntesek segítségével szépült meg a XVIII. kerületi Pitypang Óvoda, mely a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatán szerezte meg az első helyet a 10 ezer fő feletti települések kategóriájában. A festésnek köszönhetően a közintézmény a környék látványosságává vált, egyúttal pedig a Havanna-telepen élők új szimbóluma lett, hiszen kifestése példátlan összefogással valósulhatott meg.

A múlt hét pénteken lezajlott festésre rekordszámú önkéntes jelentkezett. A számos segítő kéznek köszönhetően a Let’s Color Településszépítő Egyesület csapata rekord gyorsasággal festette ki a XVIII. kerületi intézmény homlokzatát. A festés – ahogy korábban az újlipótvárosi uszoda esetében is – előzetes tervek alapján valósult meg. Ennek eredményeképpen a már 35 éve fennálló intézmény betonfalaira egyedi, színes motívumok kerültek. Az eseményen 120 ember alakította ki a környék legújabb látványosságát.

let's colour_01

Kisvárosnyi ember sikere

A Havanna lakótelepen, ahol kisvárosnyi ember él együtt számos, város-rehabilitációs program valósult meg korábban, melyeknek kiemelt része volt a közösségi értékek erősítése. Az óvoda közössége – itt dolgozók és a kisgyermekek családjai – részesei az intézmény közösségerősítő, építő tevékenységeinek. Így válhatott a Pitypang Óvoda nemcsak a megújulás, hanem egyúttal az összefogás szimbólumává is. „Ötödik éve segítjük a helyi közösségeket, hogy újjá varázsolják a számukra fontos és meghatározó tereket. Ennek ellenére mindig ámulatba ejt az az összefogás, lelkesedés, amit a pályázatok győzteseitől tapasztalhatunk” – jegyezte meg Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője.

let's colour_08

Együtt egy színesebb Magyarországért

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület megmérettetésére idén 33 pályázat érkezett. A beküldött pályamunkák közül szakmai zsűri véleménye, valamint többtízezer közönségszavazat alapján több kategóriában választották ki a megvalósításra leginkább érdemes pályázatokat. A 10 ezer fő alatti települések kategóriájában a Polgárdi Gondozási Központ, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Szivárvány című pályázata végzett az első helyen, míg a 10 ezer fő feletti települések kategóriájában a XVIII. kerületben található Pitypang Óvoda lett az első.

 

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..