Kulturális filmek fesztiválja – május 29-ig lehet jelentkezni

FORRÁSMTI
Kulturális filmek fesztiválja - május 29-ig lehet jelentkezni
Kulturális filmek fesztiválja - május 29-ig lehet jelentkezni

Kulturális filmek fesztiválja – Május 29-ig lehet jelentkezni a kulturális filmek fesztiváljára helyi magyar kultúra és portréfilm témában.

A helyi magyar kultúrát feldolgozó versenyfilmeket Magyarországon, a Kárpát-medence és a világ magyarok lakta területein kell forgatni. A versenyfilmek készítésének ideje 2000. január 1-től 2022. május 29-ig terjedhet, a filmek maximális terjedelme 330 másodperc lehet – olvasható a fesztivál honlapján.

Könyvek: Művészet témában | Pepita.hu

A versenyfilmek segíthetnek megérteni a helyi magyar kultúra, azon belül is a hagyományok és a táji értékek szerepét a magyar kultúrában, felhívják az emberek figyelmét arra, hogy a helyi magyar kultúra, a táji értékek és a kulturális hagyományok megőrzése kulcsfontosságú. A portréfilm egy vagy több, helyben élő/élt magyar személyről szólhat, aki a helyi magyar kultúra értékeit pozitívan jeleníti meg – írják.

Kulturális filmek fesztiválja

Ingyenes stockfotó beltéri, bőr, ember témában, kulturális filmek fesztiválja
pexels

A versenyfilmeket videó, filmes és/vagy számítógépes, illetve bármilyen animációs technikával készíthetik a pályázók.     

Pályázni egyénileg vagy csoportosan lehet, érvényesen jelentkezhet minden 18. életévét betöltött természetes személy, valamint jogi személyek (szervezetek) is. A versenyben való részvételhez szükséges jelentkezési lapot online kell beküldeni május 9-től május 29-ig a fesztivál weboldalán.

Könyvek gyerekeknek, szülőknek | Pepita.hu

A közönség szavazása május 29-től július 3-ig tart. A zsűri a legtöbb közösségi aktivitást elért és a versenykiírásnak megfelelő, maximum 30 darab videót értékeli, valamint a közönség maximum 2 filmet is a döntőbe juttathat.     

A döntősnek minősülő alkotók és versenyművek részt vehetnek a díjátadáson és a kapcsolódó eseményeken augusztus 4. és 7. között Tállyán.     

A verseny fődíja 1 millió forint, a második helyezett 500 ezer forintban, a harmadik helyezett 250 ezer forintban részesül. A közönségdíjazott 300 ezer forint, a legjobb operatőr 800 ezer forint jutalmat vehet át.

Káoszban a rend – gyerekekkel nem könnyű rendet tartani | Babafalva.hu

A pályázat további részletei a 8.kultfilm.hu oldalon olvashatók.

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkHázi feladat végzése kevesebb munkával – lehetséges
Következő cikkHétköznapi Istennők címmel hirdetnek művészeti pályázatot iskolásoknak

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .