Libamell sült aszalt gyümölcsökkel Plótár István receptje alapján

Libamell sült aszalt gyümölcsökkel Plótár István receptje alapján

A Hotel Európa fit****superior mesterszakácsa Plótár István Márton-napi ételként libamell sültet ajánl aszalt gyümölcsökkel.

A pihenésre vágyó vendégeket hagyományos ízekkel szeretné elvarázsolni a Hotel Európa fit****superior  szálloda november 13-án a Márton-nap jegyében. A finom ételek mellé illő borokat is kóstolhatnak a vendégek.

Plótár István receptje alapján mindenki könnyen ünnepi ebéddel örvendeztetheti meg a családot:

A libamell sült aszalt gyümölcsökkel recept elkészítése:

A libamellek bőrét beirdaljuk, fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal. Előkészítjük a gyümölcsöket (aszalt szilva, aszalt sárgabarack, aszalt körte), cukrot karamellizálunk, csorgatunk hozzá egy kis mézet és beletesszük az aszaltgyümölcsöket.

Kevés konyakkal flambírozzuk, kis vörösborral beforraljuk.

A libamelleket rózsaszínűre sütjük, és a gyümölcsraguval tálaljuk.

Köretként mandulás burgonyaropogóst adunk hozzá (a burgonyát mandulás panírba forgatjuk, majd megsütjük).

Jó étvágyat!

Forrás: http://www.aktivpihenes.hu/

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .