Milyen a jó iskolatáska?

hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

Nyakunkon az iskolakezdés, kezdjük átgondolni, mit kell még beszereznünk. Ne feledkezzünk meg egy nagyon fontos dologról: az iskolatáska kiválasztásáról. Az Egyesült Államokban évente mintegy hatezer gyermek szenved el hátizsák okozta hátsérülést, számolt be Linda Rhodes, az augustai MCGHealt Gyermekközpont foglalkozásügyi orvosa.

Az intézmény sajtótájékoztatóján elhangzottak dr. Rhodes iskolatáska-választással kapcsolatos következő tanácsai:

· Válasszunk minél könnyebb iskolatáskát, pántjai szélesek és párnázottak legyenek, a háttal érintkező oldala pedig legyen merevítéssel ellátva!

· Válasszunk a gyermek méretéhez igazodó táskát! A táska a gyermek háthosszának háromnegyedénél ne érjen túl!

Infinety hirdetés

· Körültekintően pakoljunk be a táskába! A megpakolt táska súlya ne legyen több a gyermek testsúlyának 15 százalékánál. A nehezebb könyvek kerüljenek közelebb a gyermek hátához. Így jobban eloszlik a súly, és nem kell előregörnyedve cipelnie a táskát.

· Ügyeljünk arra, hogy a gyermekünk helyesen, két vállon hordja a táskát. A csak egyik vállon hordott hátizsák gerincferdüléshez vezethet. A táska pántjai egyforma hosszúságúra legyenek állítva, ne legyenek sem túl rövidek, sem túl hosszúak.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkGrillezett szendvics
Következő cikkFogantatási problémák háttere és megoldása

1 KÉRDÉS

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.