Mintaként szolgál a pécsi ingyenes szülőszállás

szuloszallas-300x225.jpg

A jövőben mindenképpen kiemelten kell kezelnie az államnak a szülőszállások sorsát – mondta az MTI tudósítójának Pécsen Latorcai Csaba. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Pécs-Normandia LIONS Club által fenntartott ingyenes szülőszállások gyógyításban betöltött szerepe felől tájékozódott a baranyai megyeszékhelyen.
A helyettes államtitkár a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinika Onkohematológiai Osztályán, majd a Pécs-Normandia LIONS Club által fenntartott ingyenes szülőszálláson tett látogatást szerdán. A szülőszállás célja, hogy a beteg gyerekeknek és hozzátartozóiknak a kezelések idején ingyenesen biztosítson otthont.

Mint azt Latorcai Csaba az MTI-nek a 28 személyes Lions MentőÖv Szülőszálláson elmondta: egyedülálló, országos szinten is ritkaságnak számító szolgáltatást nyújt a Pécs-Normandia LIONS Club. Mint mondta, egy kezén meg tudja számolni, hány olyan intézmény működik Magyarországon, amely kórházban kezelt beteg gyermekek szüleik számára kínál éjszakázási lehetőséget. “Olyan azonban, amely a gyógyítás alatt lévő gyermekek számára is megfelelő körülményeket biztosít, ez az egy van” – tette hozzá.

A helyettes államtitkár szerint olyan civil kezdeményezésről van szó, amelyet fel kell karolni, s fel kel tudni mutatni az egész társadalom számára. Latorcai Csaba az MTI kérdésére kijelentette: a megismert szolgáltatás mindenképpen támogatásra érdemes, ezért meg kell tenni az első lépést ahhoz, hogy költségvetési forrásokhoz jusson a szervezet és az általa működtetett szolgáltatás.

Forintosné Molnár Ilona, a Pécs-Normandia LIONS Club tagja, korábbi vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: szinte mindig telt házzal működik az intézmény. Éves fenntartásához a szervezet tagjai nyújtanak támogatást, ám az évi négymillió forintos költségek előteremtése egyre több nehézségbe ütközik. Azt szeretnék ezért elérni, hogy központi forrásból is részesüljön az intézmény.
MTI

Szólj hozzá Te is!

1 KÉRDÉS

  1. Személyesen is láttam a szülőszállást, gratulálok a kezdeményezőknek és fenntartóknak.
    A cél nemes, büszkék lehetnek magukra!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.