Mobil konténerekből építettek bölcsődét

mobilbolcsiatadas_kivulrol300.jpg

Átadták a főváros első mobil szerkezetű, konténerekből álló bölcsődéjét a II. kerületben február 1-jén. Ezzel a megoldással  hatvan kisgyereknek tud bölcsődei helyet biztosítani az önkormányzat.Láng Zsolt polgármester a bölcsőde hivatalos átadásán elmondta: az önkormányzat saját forrásból teremtette elő a konténerház felállításához és működtetéséhez szükséges 210 millió forintot, ez az összeg a fele annak, amennyibe egy hagyományos épület került volna.

A bölcsődét – ahol már januárban megkezdődött a gyermekek beszoktatása – egy több mint kétezer négyzetméteres, korábban elvadult, kihasználatlan, telken alakították ki. Az épület majdnem hétszáz négyzetméteres, hat csoportszoba van benne.

A polgármester tájékoztatása szerint a bölcsődében hatvan gyermekről tudnak gondoskodni. A tavaly átadott Budagyöngye bölcsődével együtt így már másfélszer annyi férőhely van a legkisebbek számára a kerületben, mint fél évvel ezelőtt volt – tette hozzá. A bővítésre azért volt szükség, mert a kerületben évek óta egyre több gyermek születik, a gazdasági válság miatt viszont sok anya szeretne hamar  munkába állni. Láng Zsolt közölte, a bővítéssel nem szűnik meg a bölcsődei várólista, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a jövőben pályázni is tudnak további férőhelyek kialakítására. Emlékeztetett arra, hogy a kerületben 2008-ban már átadtak egy mobil szerkezetű óvodát, és a tapasztalatok szerint a gyerekek jól érzik magukat a nem hagyományos épületben.

Az avatóünnepségen a szalagot néhány bölcsődéssel együtt vágta át a polgármester, a meghívottak gyerekpezsgővel koccintottak.

Szólj hozzá Te is!