Mosókapszulák: 5 tipp a gyermekek biztonságáért

Praktikusak és sokan használják otthon a mosókapszulákat, de sajnos veszélyesek is lehetnek. Ezek a termékek vonzóak lehetnek a gyermekek számára és súlyos veszélyeket okozhatnak nem megfelelő kezelés, tárolás esetén. Milyen lépéseket tehetünk a biztonság érdekében?

Világszerte évente több mint 16000 mosószerkapszulákhoz kapcsolódó mérgezés fordul elő. A 4 év alatti gyermekek a mosószerkapszulákhoz köthető sérülések szempontjából a leginkább veszélyeztettek, ezért tartsuk a kisgyermekektől távol ezeket! 2005 és 2013 között Franciaországban 7500 mosószerkapszulákhoz köthető mérgezést regisztráltak.

Tanácsok a mosókapszulák megfelelő kezeléséhez, tárolásához:

  • mosokapszula3Soha ne hagyja, hogy a gyermekek mosószerkapszulákkal játszanak! Nagyon gyorsan oldódhatnak, és súlyos sérüléseket okozhatnak, ha tartalmuk a bőrrel, közvetlenül érintkezik, vagy szembe kerül, esetleg lenyelik azt.
  • A mosószerkapszulák kicsik és színesek, könnyen összetéveszthetőek a játékokkal/cukorkákkal, éppen ezért minden esetben tartsuk a gyermekektől távol és elzárva őket!
  • Tárolja mosószerkapszuláit olyan magasságban, hogy azokat a gyermekek ne tudják elérni. Ha a mosószerkapszulákat alacsonyabb/ könnyen elérhető szekrényben tárolja, akkor azt alaposan zárja el.
  • Az egyes használatok között tárolja a mosószerkapszulákat azok eredeti, teljesen zárt dobozában. Minden használat után jól zárja vissza a doboz tetejét.
  • Alaposan olvassa el a csomagoláson található tájékoztatót! Mindig kövesse a biztonsági útmutatókat!

További részletek: Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Szólj hozzá Te is!

1 KÉRDÉS

  1. Mintha csak és kizárólag a mosókapszulák jelentenének veszélyt a gyerekre… A fenti utasításokat minden normális szülő MINDEN vegyianyagra alkalmazza.

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..