Nagy pocakkal is csinosan

Őszi kismamadivat 2016

Mit tegyünk, amikor hirtelen beköszönt a hideg, és a „nincs egy rongyunk se” klisé, egy teljesen új dimenzióban nyer értelmet? Mivel én is ősszel voltam nagypocakos, biztos vagyok benne, hogy néhány gyakorlatias, hasznos tanáccsal szolgálhatok.

Őszi kismamadivat 2016

Teendőink a következők:

  1. Nézzünk körül a gardróbban!

Először is, a jelenlegi őszi-téli ruhatárunkban számtalan olyan darabot fogunk találni, amit ebben az időszakban is tudunk majd használni. Gondolok itt a rugalmas, sztreccs felsőkre, pulóverekre, kardigánokra, színes sálakra, kiegészítőkre.

  1. Szerezzünk be alapdarabokat!

Amire mindenképpen szükségünk lesz; kismama leggings, kismama harisnya, kismama nadrág (egy sötét vászon és/vagy egy farmer), kabát. Amire szükségünk lehet: kismama pólók, felsők, ingek, kismama szoknya.

És mindezt hogyan variáljuk előnyösen?

A kismama leggings erősen ajánlott darab. Egyrészt mert nagyon kényelmes, nem nyomja a pocakot, hiszen teljesen felveszi a formánkat, másrészt rettentően csinos összeállítások kreálhatóak a segítségével. Akár hosszú tunikával és kardigánnal, akár kötött ruhával, akár poncsóval vesszük fel, minden esetben ellenállhatatlanok leszünk.

TIPP! Mivel a leggings-ek általában igen vékony anyagból készülnek, a hideg napokra érdemes beszerezni egy nagyon rugalmas anyagú vastag kismama harisnyát is alá. Az örökérvényű szabály – mely szerint ha leggings-et veszünk fel, a popsit mindenképpen takarjuk – várandósan is érvényes, mivel teljesen kiadja a formánkat és gyakran átlátszik az anyag, erre nagyon figyeljünk.

Őszi kismamadivat 2016

A hosszanti vágások nyújtják az alkatot, ezért nagyon előnyös viselet ilyenkor a most divatos hosszú, poncsószerű kardigán, illetve a különböző szűkített blézerek, melyek már valószínűleg most is a ruhatárunk részei. Ezek azért is praktikus darabok, mert nem csak a babavárás időszakában használhatóak.

TIPP!  A blézert valószínűleg nem fogjuk tudni összegombolni, de tartsuk szem előtt, hogy ha kicsit szűkebb ránk, úgy sokkal csinosabb is. Mindig olyan sztreccspólókat, vagy kismamapólókat vegyünk a kardigán vagy a blézer alá, ami jól takarja a teljes pocakunkat, nehogy megfázás legyen a vége.

Őszi kismamadivat 2016

Játsszunk a kiegészítőkkel! Nem érdemes sok darabból álló ruhatárat kialakítani erre a pár hónapra, hiszen később ezeknek a kismama ruháknak a nagy részét, nem fogjuk tudni használni (talán majd csak a következő bébinél). Emiatt nagyon nagy szerepet kaphatnak ilyenkor a kiegészítők.

A hosszú nyakláncok szintén nyújtják az alkatot, egy-egy színes, szép tónusú sál feldobhatja a szetteket, illetve bevonhatjuk a meglévő öveinket is, csak kicsit feljebb, a pocak feletti részen érdemes összekapcsolni.

Őszi kismamadivat 2016

A kabátkérdés. Sokszor látom, hogy a kismamák a hideg időszakokban 4-5 számmal nagyobb kabátokban járkálnak, hiszen csak abba fér bele a pocaklakó is. Mivel ebben az esetben a szettek mélyen ejtett vállúak lesznek, így nagyon előnytelenné válhatnak. Ha nincs más megoldás, akkor érdemes egy hatalmas, színben passzoló sálat beszerezni, így ha ezzel eltakarjuk a vállrészt, akkor sokat javíthatunk a problémán.

Én mégis jobban ajánlom egy rendes kismama kabát beszerzését. Ha nincsen rá elég keret, akkor érdemes használtan venni egyet, hiszen ezt amúgy is mindenki csak pár hónapig hordja, nagyon jó állapotúak a használt kismama kabátok, és valószínűleg utána mi is el tudjuk adni ugyanezen a piacon.

De ha nem szeretnénk később ezzel foglalkozni, akkor lehet találni olyan kabátokat, melyek nem csak és kizárólag kismama kabátként funkcionálnak, hiszen a mell alatti részen gombolhatóak vagy köthetőek, vagy egy cipzáros megoldással szűkíthetőek-bővíthetőek, így azt a babavárás utáni időszakban ugyanúgy tudjuk majd hordani.

Őszi kismamadivat 2016

A lényeg mégiscsak az, hogy érezzük jól magunkat a bőrünkben, és legyünk csinosak várandósan is. Tegyük mindig azt, amihez éppen kedvünk van:

  • ha olyanunk van, néha igenis húzzunk magas sarkút; hisz attól még, hogy babát várunk, csodálatos nők is vagyunk egyben (persze azért a fagyos, csúszós időben vigyázzunk magunkra)
  • merjünk színeket használni; azért mert kissé megnőtt a térfogatunk, ne ragaszkodjunk a sötét ruhadarabokhoz
  • merjük megmutatni a pocakunkat; nem muszáj hatalmas bő lebernyegekbe bújnunk, hisz lehetünk csinosak várandósan is, legyünk büszkék arra, hogy egy kis földlakót hordunk a szívünk alatt, és élvezzük ki minden egyes pillanatát, hisz gyorsan elmegy ez a pár hónap, és nem jön vissza soha többé.

Őszi kismamadivat 2016

Mentés

Mentés

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Világéletemben érdekelt a stílus, a megjelenés, az esztétika, a kreativitás, az emberek fejlesztése. A stílus számomra egy önkifejezési mód, minden egyes nap, amikor megjelenünk valahol, üzenünk valamit a világnak a külsőnkkel. A célom, hogy megmutassam az embereknek, hogy mivel mit üzennek, hogy megtalálják önmagukat, a saját stílusukat, hogy felismerjék, hogy mennyire szépek, és különlegesek, és ezt hogyan tudják hangsúlyozni a megjelenésükkel, és megfelelő színekkel, ruhákkal.
Előző cikkApa születik
Következő cikkVan 5 perced? Várandós- és szülés utáni tornavideó-sorozat 6. rész

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..