Nincs vagyonunk? Kénytelenek leszünk gyűjteni!

megtakarítások

Tisztában lehet vele bárki, hogy a gyermekei taníttatása, egyéb nagy beruházások vagy “élhető” nyugdíjának megteremtése megköveteli, hogy ezen célok elérését biztosító tőkéje, vagyona legyen a jövőben, amelyből fedezhetőek a kiadások. Ennek ellenére ennek belátása önmagában kevés, és valódi küzdelemként, netán fájdalmas tapasztalásként élhetjük meg mindezt a mindennapokban.

Nincs értékelhető nagyságú vagyonunk és várhatóan örökség sem fog az ölünkbe hullani? Egészen biztosak lehetünk abban, hogy a jövőnk gondterhelt lesz. A mai kor embere – különösen a városlakó – már elképesztő módon függ a pénztől, illetve jövedelemtől. Ráadásul sok esetben a jövedelem, különösen idősödő korba lépve, esetleges, és nem csak rajtunk múlik. Pontosabban amikor ez mintegy “váratlanul” eljön, akkor már nem rajtunk fog múlni, hogy az akkori jövedelmünk mekkora lesz.

Ennek megfelelően most, amikor még esetleg oly távolinak tűnik ez az idő, most van még lehetőségünk arra, hogy kilépjünk azok köréből, akiknek majd mások határozzák meg a jövedelmét. Rendelkezésre álló vagyon vagy várható örökség híján tehát nincs más lehetőség, mint jövedelméből…

Rendszeresen félretenni

wanted-savings
Ami persze koránt sem olyan egyszerű, mint első indíttatásból gondolná az ember. Önmagában az első két lépés sem könnyű, mert…

 1. Dönteni kell róla, hogy megtesszük.
 2. Végre is kell hajtanunk, be kell illesztenie a hétköznapokba, és a havi költségvetésnél a tervezett megtakarítás összegével már nem is szabad számolnunk. Kvázi rezsiként kell a megtakarítást kezelni.

A döntést még csak-csak meghozza az ember, de aztán következetesen be is kell azt tartani, ésellenállni a médiazajból folyamatosan érkezőkísértéseknek, mert ugye ki ne szeretne jobb, újabb, trendibb “cuccokat” magának. Pláne ha már a szomszédnak is van.

Gyakorlatilag minden vásárlási felbuzdulást követően célszerű “lemennünk alfába”, és átgondolni, hogy valóban szükségünk van-e az újabb – netán már 3D-s tévére, valóban annyival többet ad az életünkhöz a legújabb okostelefon? És folytathatnánk a sort a pénzünkre pályázó kütyükkel, szolgáltatásokkal.

A rossz hír

A fenti két lépés azonban kevés. Legalább ennyire fontos, hogy a nehéz, esetleg lemondásokkal járó döntés után és a következetes végrehajtás során…

Mit kezdünk a félretett pénzzel?

Miért lenne másképp, a megtakarításoknál is igaz az a tétel, hogy…

Mindenki a pénzünkre pályázik.

lista_500x

Természetesen minden szolgáltató, bank, biztosító abban érdekelt, hogy az ő termékét, termékeit válasszuk, és higgyünk benne, hogy majd azok lesznek minden megoldandó feladatunkra a megoldás. Biztosak lehetünk benne, hogy egy nyugdíjbiztosítás például – amellett, hogy egyáltalán maga az eredményessége is megkérdőjelezhető – önmagában nem fogja megoldani majdani nyugdíjunk kérdését.

A harmadik lépés tehát ezen az úton, amely talán a legfontosabb, hogy…

NE VESSZÜNK EL A MEGTAKARÍTÁSOK KÖZT!

Ráadásul azt is tudomásul kell vennünk, hogy nincs ingyen ebéd, vagyis mindennek ára van. A megtakarítási programokra is igaz ez. Az ilyen programokat szolgáltatók jelentős, a hagyományos befektetéseknél magasabb, nem ritkán rejtett költségekkel terhelik a szerződéseket.

10-20-30 év nagyon sok, és nehezen belátható idő, mégis gyakran szeretnék elhitetni velünk, hogy egyetlen termék lehet a megoldás. Márpedig amikor megtakarítást indítunk, többnyire arra lenne szükség, hogy ennyi időre előre lássunk piaci mozgásokat, iparágak teljesítményét, politikai irányvonalakat, nem is beszélve saját élethelyzetünk alakulásáról.

Ezért kijelenthetjük, hogy…

Nem szabad megtakarításba kezdenünk,
amíg utána nem jártunk mindennek!

A Nagy Befektetés Választó rendezvénysorozatunk június 4-i előadásai kifejezetten a megtakarításokra fókuszálnak. Megvizsgáljuk, hogy…

 • mely termékek mire valók,
 • milyenek a kockázatai – mert bizony nem csak a befektetéseknek, hanem a megtakarításoknak is vannak kockázatai -,
 • melyiktől mit várhatunk,
 • milyen költségekkel kell számolnunk, amely csökkenti az eredményességet,
 • milyen megtakarítási stratégiákat követhetünk, és..
 • hogyan lesz a megtakarításból vagyon, és mi a teendő, ha vagyonná fejlődött a megtakarítás

A rendezvény főbb adatai:

 • Helyszín: Magnet Ház – 1068 Budapest, Andrássy út 98.
 • A megtakarításokról szóló alkalom időpontja: 2015. június 4. 18:00-20:00
 • Gyermekfelügyelet: A helyszínen 250 Ft/óra költségen játszószoba is működik, így a gyermek felügyelete is megoldott, ő sem fog unatkozni.
 • Részvételi díj: az aktuális alkalomra 900Ft, de regisztrálhat a teljes előadássorozatra is 4900Ft-ért, amellyel a még hátralévő 3 előadásra (június 4, június 18, július 2.) el tud jönni, és megkapja a hozzáférést az eddigi 5 előadás felvételeihez és kiegészítő anyagaihoz is.

bigbanner

Az alábbi űrlapon tud regisztrálni a rendezvényre. Amennyiben június 4-én nem tud ott lenni a sorozat megtakarításokról szóló alkalmán, választhatja az előadások online elérését is, amellyel nem csak a megtakarításokról szóló, hanem valamennyi – összesen közel 12 órányi előadás felvételét is meg tudja tekinteni jelszóval védett internetes felületünkön, és ajándékba adunk letölthető anyagokat, például Pénzügyi tervezés füzetünket minta táblázatokkal.

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.