Olcsó és rugalmas: béreljünk játékot!

Kriszta_Sari_Luca.jpg

Ma már óriási játékkínálat áll a szülők rendelkezésére, sokszor fejtörést okozva: melyik játékot vegyem meg, vajon tetszeni fog-e a gyerkőcnek, mennyi ideig fogja használni, miután nem használja, mit csináljak vele? A JóAJáték webáruház játékok bérbeadásával segíti a szülőket abban, hogy minden életkorban a legjobb játékkínálatot biztosíthassák gyermekeik számára. A webáruház tulajdonosa – nem meglepő módon – két kisgyermekes édesanya, Királyhidi Dóra és Mayer Krisztina.

Kriszta Sárival és Lucával
Kriszta Sárival és Lucával

– Honnan jött az ötlet, hogy játékbérbeadással foglalkozzatok? Láttatok esetleg ilyen példát külföldön?

Az ötlet már korábban megérlelődött bennünk, ketten anyukák, négy gyerekkel és iszonyatos mennyiségű játékkal, úgy éreztük kell lennie valami megoldásnak arra, hogy ne kelljen megvenni ezt a rengeteg drága játékot. Különösen, hogy nagy részét a játékoknak a gyermekek tényleg csak nagyon rövid ideig használták.

Kutatómunkát végeztünk az interneten és akkor láttuk, hogy a játékbérlés a nyugati országokban, Amerikában, és helyenként Ázsiában, egy régóta meglévő szolgáltatás. Persze a magyar viszonyokat nem lehet összehasonlítani egyik országgal sem, de abban megerősített minket, hogy jól gondoltuk, van megoldás, hogy ne kelljen azt a rengeteg játékot megvenni.

– Szeretik a szülők ezt a bérlési lehetőséget?

A kisbabás anyukák, akik hintát, bölcsőt, játszószőnyeget bérelnek rengeteg pénzt meg tudnak spórolni azzal, hogy mindezeket nem kell megvásárolni. Egy pici baba kb. 2 hónapig használja ezeket a játékokat, eszközöket, utána kinövi. Márpedig a hinták, játszószőnyegek és ágyforgók ára 15-30.000 Ft körül mozog. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy mekkora helyet foglalnak el a lakásban.

Nagyobb gyerekek esetében pedig azért jó lehetőség a bérlés, mert ha a gyermeknek nem tetszik a játék, akkor kicseréli egy hónap múlva egy másikra, ha viszont nagy sikere van a játéknak, akkor meg tudja venni tőlünk és az egy havi bérleti díjat mi levonjuk a végösszegből. A legegyszerűbb és legtakarékosabb megoldás:  kipróbálják, mielőtt megveszik.

– Milyen játékokat lehet nálatok bérelni és hogyan, mi a menete a bérlésnek?

Általában 0-4 éves korig vannak játékaink, bár most a tavaszi – nyári ajánlatunkban sok nagyobb gyermeknek szóló játékis megtalálható. Mind kiváló minőségű, nagy értékű biztonságos játék, amely segít a gyermekek készségfejlődésében. A játékaink korcsoportok szerint vannak felosztva és az adott életkor sajátosságait veszik figyelembe. Játékaink és a játékcsomagjaink a gyermekpszichológusunk segítségével lettek összeállítva.

A bérlés menete nagyon egyszerű, a weboldalunkon korosztályok szerint fel vannak osztva a játékok. A játékok kiválasztása után, meg kell határozni, hogy házhoz szállítást vagy személyes átvételt kér-e a vásárló. A házhoz szállítást jelenleg csak Budapesten belül tudjuk megoldani, mert nagyon fontosnak találjuk a személyes átvételt-átadást. Nagyon sok kellemetlenség lehet abból, ha a bérlő sérülten kapja meg a játékot, ezért nem tudjuk a postai szolgáltatást igénybe venni. Személyes átvétel szintén Budapesten van és ez ingyenes. Fizetni vagy átutalással, vagy a kiszállításkor a helyszínen lehet, kinek mi a kényelmesebb.

Dóri Mayával és Oliviával
Dóri Mayával és Oliviával

– Nem tartotok tőle, hogy nem viszik vissza a játékokat vagy tönkremennek a használat során?

Természetesen tartottunk ettől az elején, de azt gondoltuk, hogy ez egy olyan közösség (kisgyerekes anyukák), ahol a odafigyelés és a tisztesség nagyon fontos, hisz mind példát mutatunk a gyermekeinknek. A nem visszaszolgáltatott vagy megrongált játékokat természetesen ki kell fizetni. De meg kell hogy mondjam az eddigiek alapján nagyon jók a tapasztalataink, időben, tisztán, sérülésmentesen kaptuk vissza eddig az összes játékot és nagyon bízunk benne hogy ez így is marad.

– Milyen a webshop fogadtatás?

Nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk, akik kipróbálták, azoknak 90-95% visszatérő vásárló lett. Nagyon sok emberben ez egy „tantusz”, hát persze, miért nem gondoltam erre eddig?

Ez egy új szolgáltatás, ami eddig nem volt Magyarországon, az embereknek hozzá kell szokniuk, hogy ilyen van, be kell építeniük a döntési folyamatukba. Ez a legtöbb embernek nem megy egyik napról a másikra. Amit mi tehetünk, az az, hogy kipróbálásra ösztönzünk – hisz azt látjuk, hogy aki kipróbálta, annak tetszik -, ezért  15% első bérlési kedvezményünk van és hiszünk benne, hogy a játékbérlés, mint okos megoldás el fog terjedni Magyarországon is.

Kocsisné dr. Péterfy Hajnal

hirdetés