Organikus szemléletű parenting könyvek Gombos Edinával

Gombos-Edina.jpg

A Partvonal Kiadó és Gombos Edina, a TV2 és a FEM3 ismert műsorvezetőjének hosszú távú együtműködése nyomán született meg egy új, önálló arculattal rendelkező parenting (azaz táplálás, értelmi-érzelmi nevelés) és gyerekkönyv sorozat, melynek első 3 kötete a 0-3 éves gyermeket nevelő családoknak szól.

A Gombos Könyvek háziasszonya a népszerű rádiós és tévés műsorvezető, Gombos Edina, aki több mint 3 éve, kislánya világra jövetele közben állította össze interaktív Babanaplóját, amely szintén a Partvonal Kiadó gondozásában jelent meg 2008-ban. A kötet immár harmadik kiadását éli. A közös könyvsiker nyomán vágott bele legújabb közös vállalkozásába Edina és a Partvonal Kiadó: a Gombos baba-mama könyvek kiadásába. A gyönyörű, egységes külsejű kiadványok első három kötet a 0-3 éves gyereket nevelő családoknak szól, és erős szemléletével utat is mutat a kismamának

„A babaétrendes könyvekkel az a cél, hogy minden édesanya – még az is, aki nem konyhatündér – tudjon a babájának egészséges, egyszerű fnomságokat készíteni. A fejlesztő kötetnek is az az üzenete, hogy felesleges boltba rohanni drága játékokért. Ahogy az étrendi könyveinkben, itt is organikus szemlélet tükröződik. Elsősorban az anya, a szülők fgyelmére és tudására, másodsorban a körülöttünk látható tárgyi világra van szükség gyermekünk korai fejlesztéséhez.” – mondta el Gombos Edina az első 3 kötetet összekötő különleges szemléletmódról.

Pürékorszak – 100 egyszerű és egészséges étel  az elválasztás időszakára

Az otthon készített bébiétel nemcsak gazdaságosabb, mint a boltban kapható társai, de egyben garancia is arra, hogy gyermekünk friss és egészséges összetevőkhöz jut hozzá. Fontos, hogy a hozzátáplálás érzékeny időszakában természetes összetételű és állagú fnomságokat kapjon. És hogy mi lesz az eredménye annak, ha gyermekünk a legfontosabb 6 hónapban saját készítésű püréket eszik? Válogatós gyerek helyett mindenevővé válik, és szeretni fogja a természetes, egészséges ízeket. Annabel Karmel Nagy-Britannia első számú babaétrend-szakértője, 22 bestseller kötet szerzője, aki maga is háromgyermekes édesanya.

„Nagyon izgalmas időszak a hozzátáplálás elkezdése. Emlékszem, elsőgyermekes anyaként rengeteg kérdés merült fel bennem, amikor anyatejjel már nem tudtam kielégíteni kisbabám étvágyát. Ekkor került a kezembe Annabel Karmel pürés könyve, amelyben végre megtaláltam mindent, amire egy táplálásban tanácstalan édesanyának szüksége lehet. Miközben a lányom elégedett mosolyát fgyeltem, azon kaptam magam, hogy lelkesen kanalazgatom a tányérból a maradékot. Mert tényleg isteni a mangópüré, a banánsodó és a sütőtökös rizottó! Forgassátok hát ti is szeretettel ezt a fantasztikus könyvet, hogy gyermeketek egészséges, boldog baba legyen!” – írta Gombos Edina a könyvről.

Annabel Karmel : Pürékorszak, Partvonal Kiadó, 128 oldal, keménytáblás, 2990 Ft

Babaétrend – 200 egyszerű és egészséges étel gyermekünknek

A Babaétrend 200 egyszerű és ínycsiklandozó receptet tartalmaz kisgyermekünk és az egész család számára. De nem csak receptekkel segíti az anyákat. Minden életkori szakaszhoz külön heti menütáblázat, időspóroló tippek, és bevezetési tanácsok tartoznak. Ezekben az ételekben garantáltan nincs tartósítószer vagy egyéb adalékanyag, mert semmi sem lehet annyira egészséges, mint amit mi, a magunk vásárolta összetevőkből készítünk a gyermekünknek. Annabel Karmel könyve először 1991-ben jelent meg Angliában, és az azóta eltelt húsz évben bebizonyította, hogy az anyák legjobb társa a konyhában, mindenhol a világon.

A szakácskönyvet Gombos Edina receptfüzete egészíti ki, mely Edina és a kiadó közös ajándéka az anyukáknak!

„Konyhatündér vagyok, legalábbis a férjem szerint, mégis gyakran teszem fel magamnak a kérdést: ma mit készítsek családunk legválogatósabb tagjának, a gyereknek? Nem tagadom, sokszor tényleg gondot jelent számomra annak kitalálása, hogy mi kerüljön a kislányom tányérjára. Szerencsére Annabel Karmel, a babatáplálás szakértője teljesen levette a vállamról az ötletelés terhét. Olyan menükkel ismertetett meg, amelyek gyorsan elkészíthetőek, egészségesek és el lehet nyerni velük az apróságok tetszését. A Babaétrend nagyobb gyerekeknek szánt ételei pedig titeket is az asztalhoz csábítanak!” – mondta el Gombos Edina a könyv kapcsán.

Annabel Karmel : Babaétrend, Partvonal Kiadó, 216 oldal, keménytáblás, 3490 Ft

Az okos baba – 100 játék és gyakorlat gyermekünk dinamikus fejlődéséhez

Ez a hiánypótló kötet a 0-2 éves gyermek megfelelő értelmi-érzelmi fejlődéséhez szükséges szülői támogatás kialakításához nyújt elméleti hátteret és kézzelfogható ötleteket.

„A kislányom még a pocakomban volt, amikor a közös játékot elkezdtem vele. Megkocogtattam a hasam, vagy énekeltem, dúdoltam neki, és ő mindenre mozgással, forgolódással válaszolt. Tudatta velem, hogy hallja, érti, mit csinálok, és nagyon várja már, hogy ezt a remek mókát a pocakon kívül is folytassuk. Nem is álltam le a játékkal a születése után, azóta sem telik el úgy nap, hogy ne próbálnánk ki, fedeznénk fel közösen valami új dolgot.

Erre a könyvre azért fgyeltem fel, mert megmutatja, hogy felesleges a boltba rohanni drága játékokért, hiszen egyszerű, otthon fellelhető eszközökkel is leköthetjük csöppségünk fgyelmét. A játék által pedig nemcsak szórakozik, hanem tanul és fejlődik is. Harmonikusabb lesz a mozgása, érettebbé válnak az érzékszervei, igénye lesz a beszédre. Általában véve a fgyelme kinyílik a világra. Kedves szülők, ragaszkodjatok hát ti is a közösen eltöltött, hasznos programokhoz, mert a mi legdrgább kincseinknek a legnagyobb örömet az jelenti, ha veletek együtt fedezhetik fel a világot. Mindenkinek jó játékot kívánok!” – Gombos Edina

Simone Cave – Dr. Caroline Fertleman: Az okos baba, Partvonal Kiadó, 216 oldal, keménytáblás, 3490 Ft

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkKormos Anett: Csodálatos élmény…
Következő cikkHárom éves kortól kötelező óvoda, fizetős bölcsődék

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..