Schell Judit: A szerepjátékok közben is „csak” anya vagyok

Mosolyversenyt indít a LEGO DUPLO, melynek nyertese az év második felében induló reklámkampány arca lesz! A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri egyik tagja Schell Judit színésznő. Ritkán engedi, hogy gyermekeivel fotózzák, de most a LEGO DUPLO Mosolyverseny kampányának kedvérét örömmel áll kisebbik fiával a fényképezőgép elé.

Schell Judit az ország egyik legjobb és legszebb színésznője. Sikeres a szakmájában és szerencsés a magánéletben is. Boldog és kiegyensúlyozott családban él színész párjával Schmied Zoltán, két fiával – Laczkóval, aki hamarosan 18 éves lesz és jelenleg Olaszországban jár középiskolába, a 4 éves Boldizsárral és 3 hónapos kislányával, Borival.

Gyakran látni mosolyogni, és nem úgy tűnik, mintha ez csupán színészi eszköz lenne nálad. A kisebbik fiad is végig mosolyogta a fotózást. Ez családi vonás nálatok?

Igen. Mindenki elég mosolygós itthon. Boldizsár tegnap gyakorolt is, és megmutatta nekünk, hogyan fog ma mosolyogni a képeken. Persze az komoly hatással volt rá, amikor mondtam, hogy új DUPLO játékokat próbálhat ki. Egyébként a családi fotózásokon mindig kiugrál a képből.  Végül azonban én is tanácsokat kaptam tőle, hogyan nézzek majd a képeken, hogy „jó legyen a szemem” rajtuk.

Számodra a gyermekeid fontosabbak voltak a karrierednél, hiszen az elsőnél, Lackónál a főiskolai tanulmányaidat szüneteltetted, a második fiadnál, Boldizsárnál és a lányodnál, Borinál pedig a Nemzeti Színház színpadát hagytad el egy időre a gyermeknevelés miatt. Ez magától értetődő volt?

Igen, persze. Lackó születésekor kiszálltam egy félévre a tanulásból, majd ott folytathattam, ahol a többiek – ezért hálás is vagyok az osztályfőnökömnek, aki nagyon rendes volt, és engedte ezt. De egyébként eszembe sem jutott, hogy máshogy döntsek. Igaz, akkor még nem volt karrierem, mert a főiskolára jártam. Azonban 4 éve Boldizsárnál és most Bori érkezésekor sem volt kérdés, hogy abbahagyom a munkát. Azt gondolom, a munkában nem tud az ember lemaradni semmiről, vagyis amiről lemarad, az nem számít. Fontosabbak lesznek azok a pillanatok, amiket a gyerekeiddel tölthetsz.

Valószínűleg én kicsit el is vagyok „kényeztetve”, mert mindig volt munkám, jó színházban, jó szerepekkel. Tehát a szakmámban nem kellett sóvárognom soha semmi után; így nyugodtan mondhattam: most hagyjuk a munkát, jöjjenek a gyerekek!

Bori lányod még nagyon kicsi, de a két fiú hasonlít egymásra?

Mindketten nagyon jókedvű gyerekek – és egyébként Bori is az. Laczkó végig vigyorogta az egész gyerekkorát. Persze most kamaszként vannak „problémái”, de máskülönben jó kedélyű, nyitott gyerek. Boldizsár talán nem annyira az, mint a bátyja volt, kicsit zárkózottabb, de mosolyból nála sincs hiány.

Több mint egy évtized korkülönbség van a két fiú közöttük, és majdnem 4 év Boldizsár és Bori közt. Hogy érzed, mennyit változtál mint anya?

Majdnem tizennégy év van a fiúk köztük. Boldizsár érkezésénél úgy gondoltam, hogy mindenre emlékszem Laczkó csecsemő- és kisgyermekkorából. Aztán rá kellett jönnöm, hogy szinte semmire. Valahogy többet aggódtam, mint bő egy évtizeddel korábban. Azt hittem, ez nekem kicsit simábban megy majd, de nem így lett. Persze minden jól alakult, de sokkal több problémáról hallottam, több ijesztgetés jutott el hozzám, mint húszéves koromban. Akkor azt gondoltam semmi rossz nem történhet, most kicsit jobban odafigyeltem a külső tényezőkre.

És mennyit változtak a játékok?

Érdekes, de számomra olyan sok változást nem jelentett ez a több mint 10 év. Legalábbis a fiaim játékait nézve. Nagy változást a saját gyerekkoromhoz képest látok. Egyébként a LEGO már az én kislánykoromat is meghatározta. Igaz, nekem csak pár kisdobozos volt, és többnyire csak sóvárogtam azok utána, amiket a barátnőm Németországból kapott.

Számomra fontos, hogy egy játék megérje az árát, ami nálunk teljes mértékben be is jött. Ahogy Boldizsárral telnek az évek, majdnem ugyanazokat kedveli, amikkel Laczkó játszott. A könyveket hál’ istennek szintén nagyon szereti, valamint a térképet bújni, hogy melyik állat hol él.

Ezeken túl mik a legfontosabb szempontok, és milyen típusú játékokat részesítesz előnyben, amikor óvodás korú gyermekednek játékot választasz?

Szintén fontos, hogy a játék szórakoztató legyen a kisgyermek számára, mosolyt csaljon az arcára, hiszen ez a játék lényege – emellett persze jó, ha készségeket, kreativitást is fejleszt. Ezért én többnyire vagy készségfejlesztőt vagy társasjátékot szoktam választani.

Persze, ha Boldizsár velem van, akkor más is kerülhet „véletlenül” a kosárba.  A DUPLO-n azért nem veszünk össze, és látom, hogy Borinak is lesz miből válogatni, mert egyre több a lányos DUPLO játék, és ezek nagyon jól kombinálhatóak is. Boldizsárral először mindig úgy kell összetennünk, ahogy a dobozon van, de utána magának tervez újakat, és a saját fantáziája szerint játszik.

De nagyon örülök annak is, hogy Boldizsár a könyvesboltban is jól érzi magát velem.

Sokat olvasol neki?

Amikor anno elkezdtem szinkronizálni, kicsit gyatrán ment ez a munka. A szinkronrendező kérdezte, hogy mennyi mesét olvasok a gyereknek. Mondtam, hogy olvasok, de nem minden este, mert akkor színházban játszottam, ugye. Javasolta, olvassak minél többet, mert a hangos olvasás segít. Most amikor este mesét olvasok a gyerekeknek, néha eszembe jut, hogy ezzel jót teszek a szinkron technikámnak is. De több kapcsolat nincs a szakmám és a gyereknevelés között. Még a szerepjátékok közben is „csak” anya vagyok.

Miért vállaltad, hogy részt veszel a DUPLO Mosolyversenyének zsűrijében?

Mert a LEGO DUPLO egy olyan meghatározó, sok generációs játék, amelyen egy sereg gyerek nőtt és nő fel. Alighanem soha nem megy ki a divatból. Ez egy szelíd játék, ami tágítja a fantáziát, és amivel sokat lehet együtt játszani, közben nagyokat beszélgetni, nevetni és persze mosolyogni. Ez pedig fontos.

Mosolyversenyt indít a LEGO DUPLO, melynek nyertese az év második felében induló reklámkampány arca lesz!
Pályázni egyszerűen lehet. Az a szülő, aki bármilyen DUPLO játékot vásárol minimum 4000 Ft értékben 2012. május 2. és június 29. között, benevezheti gyermekét a DUPLO Mosolyversenyre, így lehet, hogy ő lesz a DUPLO új reklámkampányának arca. A beérkezett képeket, a gyermekek mosolyát egy zsűri értékeli, melynek a Jászai Mari díjas Schell Judit színésznő is tagja.
A mosolyverseny nyertese egy 50 ezer forintos ajándékcsomaggal is gazdagabb lesz. A Duplo öt további kategóriában díjazza az indulókat: 1,5 – 3 éves fiúk és lányok, 3 – 5 éves fiúk és lányok, kis építész anyukájával és/vagy apukájával közös fotón. E kategóriák díjazottjai egy-egy 20 ezer Ft értékű ajándékcsomagot kapnak, és szerepelhetnek egy magazin címlapján is.
További részletek a duplovilag.hu oldalon a „Nyereményjáték” rovatban találhatók.

Képek és szöveg: www.duplovilag.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkSikeres szívátültetést hajtottak végre egy csecsemőn
Következő cikkReményt jelentő köldökzsinórvér

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..