Skandináv napot rendeznek az Eröművházban

Filmvetítésekkel, előadásokkal, skandináv kvízzel és koncerttel várják idén is az északi kultúra kedvelőit a budapesti Eröművházban szombaton. A szervezők gyerekprogramokkal is készülnek: lesz húsvéti kézműves foglalkozás északi módra és norvég családi film is.

A filmek kedvelőinek délután és az este folyamán dokumentum-, családi-, rövid-, valamint játékfilmmel készülnek a szervezők. A gyerekek a Csillaghercegnő című norvég családi moziban Sonja, az árva kislány kalandjait nézhetik meg, aki az elveszett Karácsony csillag keresésére indul.

A felnőtteknek levetítik a 2014-ben legjobb fikciós rövidfilm Oscar-díjat nyert dán Hélium című mozit, valamint először láthatja a magyar közönség a Nordvest című dán gengszterfilmet is, amely Koppenhága egyik külvárosában játszódik. Ez a március 25-29. között zajló Skandináv Filmfesztiválon is bemutatásra kerül az Örökmozgóban – közölték az MTI-vel a szervezők.

skandinap

Levetítik továbbá az Izland mozgásban – Egy körutazás története című dokumentumfilmet is, amely Jurkovics Milán, Mótyán Gergő és Nagy Gyula háromhetes izlandi túrájának útibeszámolója. A vetítést követően a film alkotóival Dorogman Hédi, a Skandináv Ház munkatársa beszélget izlandi tapasztalataikról.

A Skandináv mitológia címmel Szöllősi Gábor gyógypedagógus tart előadást a világ teremtéséről, a főbb skandináv istenekről és mitikus lényekről, majd ezt követően a játékos kedvűek próbára tehetik tudásukat a skandináv kvíz című játékban.

A gyerekek a húsvétra készülhetnek a kézműves foglalkozáson északi módra, a kalandvágyókat pedig a Tanulás és munka Skandináviában című előadásra várják, amelyen Dániában, Norvégiában és Svédországban élt magyarok beszámolóit lehet meghallgatni. A napot az Antonia Vai Band akusztikus koncertje zárja.

Az Eröművház előterében egész nap magyar nyelvű skandináv könyveket, valamint ajándéktárgyakat lehet megvásárolni.

További információk és részletes program az Eröművház honlapján és Facebook oldalán.

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..