Soron kívüli vizsgálat az újszülött osztályokon

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházból eltűnt csecsemő esete kapcsán Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára a tegnapi nap folyamán soron kívüli vizsgálatot rendelt el kórházak őrzés-védelmével, biztonsági rendszereinek működésével kapcsolatban, különös tekintettel az intézmények újszülött osztályaira.

Fotó: Varga György
Fotó: Varga György

Az államtitkár a közeljövőben személyes látogatások keretében is tájékozódik a kórházak biztonsági rendszereiről annak érdekében, hogy a jövőben is maradéktalanul biztosított legyen a beteg-ellátás zavartalansága.

A szombathelyi Markusovszky Kórház szülészeti osztályáról 2014. július 9-én 16 óra 45 perckor érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy eltűnt egy újszülött csecsemő.  A szombathelyi rendőrök a bejelentést követő egy órán belül megtalálták az újszülöttet, és az Országos Mentőszolgálat közreműködésével sértetlenül visszaszállították a kórházba.

A rendőrség kizárta az emberkereskedelem gyanúját az eltűnt újszülött ügyében. Bebizonyosodott, a gyermeket azzal a szándékkal vitték el a kórházból, hogy megtartsák.

MTI/kormany.hu

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..