Szeretjük a Halloweent?

tökök körberakva fatuskó körül

Miként a görögdinnye szezonban is ellenállhatatlan vágyat érzek, hogy megpaskoljam a csíkos és sötétzöld gyümölcsöket, ugyanígy vagyok a fantasztikus színű dísztökökkel is. Micsoda pompás látvány, mikor a zöldségesnél nagy, rácsos faládákba halmozva díszelegnek ezek a harsány narancssárga termések! Pár évvel ezelőtt alig-alig voltak jelen, most meg már dombokba halmozva találkozhatunk velük.

Folyton hangoztatom, hogy mi ünnepimádók vagyunk, s bár még mindig sokan legyintgetnek, hogy ez a „Halloween-dolog” csak egy amerikai puccparádé, újabb marketingfogás, hogy pénzt költsünk dekorációra, jelmezekre meg egyéb badarságokra, mi kérem továbbra is rajongunk érte! Sőt! Elhatároztam, hogy jövőre megszervezünk egy „csokigyűjtős-járatot” a barátokkal, szomszédokkal (gondolhatjátok, hogy lesz róla fotósorozat), és naná, hogy mi is beöltözünk!

Kisfiú őszi fejdíszben

Tökföldre is terveztünk kirándulást, de ha ilyenre vágytok, akkor érdemes hamarjában megtenni, mert már sok helyen leszedik, vagy elkezd megrohadni a termés (főleg, ha esős az idő). Végül maradtunk a kerti faházikó körül, ahová a helyi kedves zöldségestől hoztunk rengeteg tököt, a gazdaboltból pedig szalmabálát, így teremtettük meg a hangulatot a gyerekeknek.

őszi kertben megterített asztal tökökkel, gyertyával

A fotózás alatt plusz látványosságként – mintha csak én szerveztem volna oda, mert színben is tökéletesen passzolt, így meg is gyanúsítottak vele a többiek – pedig egy sárga repülő szálldogált ide-oda felettünk.

Fotó, hangulat megálmodó, szöveg: Galló Krisztina, fotogallo.hu
Stylist: Szerényi Kata, Csiszér Éva

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Az évek során kétfelé ágazott az utam a fotózáson belül, így a régóta működő www.fotogallo.hu oldalam mellé, Takács Feri kollégámmal és barátommal létrehoztuk a Násztudósítók jegyes- és esküvői fotózással foglalkozó közös vállalkozásunkat is.
Előző cikkKülönleges sütőtöklángos – minden esetre
Következő cikkGyermekkori stresszkezelés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..