Szívultrahang-készüléket kapott a Borsod megyei kórház

szivultrahang300.jpg

Tizenkétmillió forintos adományból szívultrahang-készüléket kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermek-egészségügyi Központja (Gyek), az új eszköz beszerzése évek óta fennálló hiányt pótol az intézmény működésében.

A digitális, új Color Doppler készüléket – amelyet az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (ÉMÁSZ) adományozott – már szolgálatba is állították a koraszülöttosztályon. Az eszköz lehetővé teszi az újszülöttek komplett kardiológiai, valamint a kutacson keresztül végzett koponya, továbbá a has, a lágyrészek, ízületek és bizonyos erek ultrahangos vizsgálatát.

Az ultrahang-készülékhez kapcsolt vizsgáló fejek mérete és kibocsátott frekvenciái miatt akár ezer gramm alatti születési súlyú koraszülöttek anatómiai viszonyairól is tud tájékoztatást adni a műszer.

A Gyermek-egészségügyi Központ egyébként már többször kapott adományt az áramszolgáltatótól, legutóbb tavaly decemberben, akkor az összegből multifunkciós monitort, valamint gyógyszer- és infúzióadagoló pumpát vásároltak.

MTI

 

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..