Szőlőhegyi présházban segédkeztek egy nehéz szülésnél a mentők

Egy nehezen megközelíthető szőlőhegyi présházban, gyertyafény mellett küzdöttek egy újszülött életéért a mentők kedd hajnalban a Baranya megyei Gyód településen – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

A közlemény szerint a segélyhívás kevés információt tartalmazott, s a helyszínre riasztott mentőkocsi személyzetének már a betonúttól másfél kilométerre lévő épület megtalálása és megközelítése is komoly nehézséget okozott. A mentők a felázott talajon, egy a GPS által nem jelölt úton jutottak el az épületig. A helyszínen kiderült, hogy nincs idő a kórházba szállításra, a gyermek a présházban született meg.

Az újszülött rossz egészségi állapotban jött világra, ezért az alapszintű mentőegység tagjai lélegeztetést, oxigénpótlást alkalmaztak, s közben az anyát is igyekeztek megfelelően ellátni. A segítségül küldött esetkocsi és speciális koraszülöttmentő is nehezen, félórás küzdelemmel jutott el a helyszínre, de ezalatt – a nehéz körülmények ellenére – a mentőápolónak és mentőgépkocsi vezetőjének sikerült az újszülött állapotát stabilizálnia.

Az újszülött kisfiút és édesanyját a klinikára szállították – írta a szóvivő.

MTI

fotó: freedigitalphotos.net

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..