Tíz alkalmazás okostelefonra nőknek

ID-10089038-300x199.jpg

Rengeteg ingyenes applikáció közül válogathatunk manapság az okostelefonok világában. Az ufókat jelző radartól kezdve a virtuális cigarettáig rengeteg vicces és szórakoztató alkalmazás telepíthető a mobilokra, akadnak azonban szép számmal olyanok is, amelyeknek nagy hasznát vehetjük a mindennapokban. Utóbbiak közül válogattuk most össze a legérdemesebb ingyenes, Android platformra letölthető programokat.

Kiszámolja helyettünk

Számtalan nőt – akár molett, akár sovány – aggasztja a súlya. A tökéletes mérleg eredményeket nehéz megállapítani, hiszen ez függvénye a magasságunknak és az alkatunknak is. Szerencsésebb ideális testsúlyról beszélni, a BMI indexünket pedig az Ideal Weight kiszámolja nekünk, ha megadjuk a szükséges paramétereinket.

A Womanlog nevű applikáció egy igazi női naptárat takar, amely nemcsak a menstruációs periódusokat jegyzi fel és jelzi előre, de megbetegedések esetén a lázas állapotok részleteit is feljegyezhetjük benne, valamint hasznunkra válhat diéta vagy fogyókúra alatt is, hiszen van lehetőség a súlyunk változását tartalmazó adatok tárolására.

A havi nettó vagy bruttó bérünk megadásával a Bérkalkulátor könnyedén kiszámolja a legfontosabb járulékvonzatokat. Ez az egyszerű alkalmazás mind a munkavállalók, mind a munkáltatók számára gyors segítséget jelenthet, amely mindig kéznél van.

Mindennap egy koppintás

Nehéz megjegyezni a sok ismerős névnapját? Erre is létezik már applikáció. A Névnapp könnyedén segíthet ezen, ráadásul a telefonunk SIM kártyájában tárolt neveket külön listán is megmutatja nekünk. A névnapokat nemcsak kalendáriumként jegyzi, rá is tudunk keresni a szükséges keresztnevekre.

Ha érdekel bennünket az ezotéria és szívesen olvasunk a jövőnkről szóló prognózisokat, a Horoszkóp nekünk való. A program napi, heti és havi előrejelzések mellett kinyilatkoztatja azt is, mennyire illünk össze a jegyünk alapján a párunkkal, illetve azt is, milyen jegyű személy illik hozzánk.

Sokan szeretik a napot egy pozitív gondolattal kezdeni vagy éppen zárni. A Kelet bölcsessége egy koppintásra előáll nekünk egy tartalmas mondással mindennap.

A főzésben is segít

Ha híján vagyunk jó ötleteknek, mi is kerülhetne aznap az asztalra ebédként, jó szolgálatot tehet a Mit főzzek ma?. Fontos hangsúlyozni, hogy az applikáció nem receptkeresőként, hanem ajánlóként működik, színes fotókkal és részletes elkészítési leírásokkal mindennapra tartalmaz ajánlatokat levesek, főételek, sütemények elkészítésére.

Nehézséget okoz egy-egy stresszes nap után az álomba merülés? A Nature Sound segít az ellazulásban és pihentető, relaxáló „háttérzajt” biztosít nekünk, az óceán távoli zúgásától a madárcsicsergésen át az eső jellegzetes hangjáig, összesen tizenegyféle természetből származó felvétellel.

Ha már úgy érezzük, sokféle módszerrel próbálkoztunk már az esti gyerekaltatás során, mégis nehézkesen megy a dolog, a Lullaby for babies-szel tehetünk egy próbát. Bár a program angol nyelvű, nem igényel különösebb nyelvtudást a használata, háromféle babaaltató dallam közül választhatunk és beállíthatjuk a lejátszás hosszát is.

Végül jó hír a vásárláshoz: a DM már elkészítette okostelefonokon működő alkalmazását, amelyen megtekinthetők az aktuális kedvezmények, újdonságok és üzletkereső funkcióval is rendelkezik.

Ivánkovics Szonja

Linkek

Ideális testsúly BMI kalkulátor

Womanlog

Bérkalkulátor

Névnapp

Horoszkóp

Kelet bölcsessége

Nature sound

Lullaby for babies

Mit főzzek ma?

DM

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Előző cikkKinőhető az autizmus?
Következő cikkMikor motiváló a zsebpénz?