Tíznapos színházi fesztivál kezdődik az idén 40 éves Kőszegi Várszínházban

Tíznapos színházi fesztivál kezdődik az idén 40 éves Kőszegi Várszínházban
Tíznapos színházi fesztivál kezdődik az idén 40 éves Kőszegi Várszínházban

A 40 éves Kőszegi Várszínház gazdag programkínálatát megkoronázva július 14. és 24. között tíz napon át tartó színházi fesztivált szervez – közölte az MTI-vel a teátrum igazgatója kedden.

Pócza Zoltán elmondta: négy helyszínen is várják az érdeklődőket, július 14-én este hét órától a Jurisics vár udvarán a várszínház saját bemutatójaként  Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékát láthatja a közönség.

A vár külső udvarán ingyenes koncertek lesznek, a Festetics Palota kis udvarában kamaraszínházi előadásokat láthat a közönség, az előadások után pedig szakmai beszélgetés zárja az estéket – fűzte hozzá.

40 éves Kőszegi Várszínház

Free Ingyenes stockfotó ajtó, arckifejezés, barátnők témában Stock Photo 40 éves

A Zwinger átalakul gyerekszigetté, hiszen minden nap több programnak örülhetnek a legkisebbek, délutánonként diafilmvetítés, mesekuckó lesz, majd különböző korosztálynak szóló meseelőadások, kézműves foglalkozások és Felhővadászat is várja a családokat.

Napvitorlák

Hozzátette: július 16-án színházi szakmai konferenciát tartanak az Európa Ház Bibó Termében, július 17-én este hét órakor pedig a vár lovagtermében Páskándi Géza Az ígéret ostroma, avagy félhold és telihold című drámájának felolvasószínházi “újrabemutatójával” ünneplik a várszínház 40. évét, emlékezve arra, hogy 1982-ben ennek a darabnak a bemutatójával kezdődött a Kőszegi Várszínház nyári előadásainak sora.

Libegők éjszakája – Országszerte öt helyszínen várják a látogatókat

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkVajon léteznek egészséges gyors kaják az éttermekben?
Következő cikkÍgy spórolj könnyedén élelmiszer vásárlás során

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .