Ünnepi asztalidísz Feng shui szerint – képekkel

karácsony-asztalidísz-víz-elem.jpg

Úgy tartják, hogy ahogyan a konyha és az étkező a lakás lelke, úgy a háziasszony a családé. A főzés, az étkezések és a ház asszonyának személye szoros kapcsolatban állnak egymással, így érdemes figyelnünk arra is, hogy milyen asztaldíszt használunk hét közben vagy az ünnepi asztalon.

A 9 csi csillag asztrológia szerint 9 típust különböztetünk meg a születési dátum alapján. Ez a szám (gua szám) és a hozzá tartozó elem segít azután abban, hogy kinek mely égtájak, színek, anyagok, formák a legkedvezőbbek a környezetében. Tehát először is állapítsuk meg a gua-számunkat és ebből kiindulva díszítsük az étkezőasztalt! Ez feltétlenül hozzá fog járulni a családunk harmóniájához és egészségéhez.

Hogyan számoljuk ki a gua számunkat?

Nőknél:

1. A születési év utolsó két számjegyét adjuk össze , amíg nem kapunk egy számjegyet.Pl. 1978-as születési évnél, 7+8=15, majd 1+5=6
2. Majd az így kapott számhoz adjunk hozzá 5-öt . Pl. 6+5=11, 1+1=2
3. Az így kapott szám lesz a személy GUA száma , a példánkban a hölgy gua száma 2 lesz (2-es föld).

Férfiaknál:

1. A születési év utolsó két számjegyét adjuk össze , amíg nem kapunk egy számjegyet. Pl. 1978-as születési évnél, 7+8=15, majd 1+5=6
2. Majd az így kapott számot vonjuk ki 10-ből . Pl. 10-6=4
3. Az így kapott szám lesz a személy GUA száma , a példánkban az úr gua száma 4 lesz (4-es fa).

Figyelem! Február 4. előtti születési dátum esetén mindig az előző évet kell számolni!

Ünnepi asztalidíszek a háziasszony elem szerint

Víz-elem

Az 1-es víz elemű háziasszonyok nyugodtan használhatnak szokatlan, rendhagyó asztaldíszeket. A bátor vonalvezetésű, amorf, nonfiguratív tárgyak mind az ő asztalukra valóak! Az üvegből készült, vízzel telt edények vagy kék és fehér tárgyak, a vízzel vagy vizes dolgokkal összefüggő szimbólumok mind nagyon megfelelőek.

Fa elem

A 3-as és 4-es fa elemű hölgyek színe a világoskék és a zöld minden árnyalata. A virágok nekik nyílnak és a zöldellő növények is az ő asztalukra kívánkoznak leginkább. Kiválóak még a fakéregből, ágakból készült díszek.

Tűz elem

Mi más lehetne a 9-es tűzről pattant menyecskék legfőbb dísztárgya, mint a gyertya? Színekben pedig a bordó, a piros minden árnyalata használható.

Föld elem

A 2-es, 5-ös és 8-as föld elemű tűzhely őrzőinek színe a barna, a sárga és főként a kocka és fekvő téglatest formára érdemes törekedniük az asztaldíszítésnél. Rendhagyó módon köveket, sőt, homokot is használhatnak!

Fém elem

Végül pedig a 6-os és 7-es fém elem díszei: elsősorban a fehér és a fémből készült tárgyak, gyertyatartók, fém színű díszítők. Formában pedig minden kerek, gömbölyű, bogyós dolog nyerő.

Van még két nagyon szép asztaldíszem, amelyekben több elem is keveredik – persze egyébként ugye soha semmi sem vegytiszta. A fehér gyertyás csodát például a fém (fehér szín, kerek formák) és fa (zöld szín, virágok) eleműek egyaránt használhatják, a tűz eleműeknek meg hát minden jó, ami gyertyás.

A bambuszból készült szépség pedig a fa eleműek, föld eleműek és tűz eleműek asztali éke is lehet.

Szólj hozzá Te is!