Zenével a gyermekekért

zene_a_gyermekekert.jpg

„Zenével a gyermekekért” címmel különleges kezdeményezést indít útjára a két közkedvelt gyermekcsatorna, a Minimax és a Megamax. A szeptember 7-én kezdődő programhoz a hazai zenei élet hét jeles képviselője is csatlakozott, hogy zenéjükkel és népszerűségükkel segítsék a legkülönbözőbb problémákkal szembe néző gyermekeket és az őket felkaroló szervezeteket.

Egy zeneszám nagyon sok gondolatot, érzést elindít. Sok emberhez eljut, megérint, sokszor motivál. Cselekvésre ösztönöz. A zene egyetemes nyelve inspirálta a kicsik körében oly népszerű csatornákat arra, hogy ezen keresztül szólítsák meg a családokat. A hét népszerű előadó és együttes örömmel vállalta a dalok megírását, amelyek segítségével hét, gyermekeket segítő alapítványt támogatnak, ugyanis a dalok az alapítványok misszióiról szólnak.

A cél az, hogy a dalok, és a hozzájuk tartozó videoklipek által nagyobb figyelem irányuljon a kicsikkel kapcsolatos legfontosabb problémákat felkaroló alapítványokra, valamint, hogy a szervezetek tevékenységét bemutató kisfilmek révén a nézők tudatosabban figyeljenek a környezetükben élő és segítségre szoruló gyermekekre.

A Zenével a gyermekekért kampány elemei a hét népszerű előadó által írt dal, a hozzájuk készült videoklip, a klip megszületését bemutató werkfilm, és az alapítványokat ismertető kisfilm, melyekkel szeptembertől kezdődően találkozhatnak majd kicsik és nagyok egyaránt.

Az év végéig tartó programban hét olyan alapítvány és szervezet kerül bemutatásra, amelyek mindennapi munkájukkal a gyermekeket segítik: Bátor Tábor Alapítvány, Csányi Alapítvány a Gyermekekért Közhasznú Alapítvány, Chello Foundation, Démétér Alapítvány, OTP-MOL Bozsik Program, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, United Way Magyarország Erőforrás Alapítvány. Az alapítványok bemutatatásában olyan népszerű együttesek és énekesek vesznek részt, mint Zséda, United, Kiscsillag, Anima Sound System, Edda Művek, Quimby, Péterfy Bori & Love Band.

A két gyermekcsatorna számos aktivitást és pályázatot is tervez, melyek a családok bevonását, a társadalmi felelősségvállalás mindennapokba történő könnyed átültetését szorgalmazzák.

A programok a következő sugárzási rendben lesznek láthatóak a Minimax és Megamax csatornákon:

ProjektTervezett adásbakerülés
1. Zséda – Chello Fundationszeptember 7.
2. United – United Wayszeptember 21.
3. Kiscsillag – Bátor Táboroktóber 5.
4. Anima Sound System – MLSZ Bozsik Programoktóber 19.
5. Edda – Démétér Háznovember 2.
6. Quimby – Csányi Alapítványnovember 16.
7. Péterfy Bori – Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnovember 30.

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..