ZOO Café: egy állati jó hely kicsiknek és nagyoknak

„Bárcsak lenne egy olyan hely, ahol nyugodtan megihatjuk a kávénkat és beszélgethetünk egy kicsit, úgy, hogy közben a gyerekek sem unatkoznak!” Az anyukák régi álma teljesült most a Belvárosban, a szeptember elején megnyíló Zoo Caféban ugyanis egy mini állatkert is működik, ahol az állatszerető gyerekeket és felnőtteket különleges élmények várják.

zoo_cafe-43

Az egész világon ritkaságnak számító „zoo” kávézó ötlete Koreából ered, ahol a jellemzően kis lakásokban nincs lehetőség háziállatok tartására. Emiatt sorra nyíltak azok a kávézók, ahol a kulináris élvezetek mellett az állatok társaságát is élvezhették az emberek. A budapesti Zoo Café Európában az első ilyen vendéglátóhely, jelenleg 6 cicának, 2 ara papagájnak, 3 szakállas agámának, csíkos mókusoknak, kaméleonoknak, süniknek és megannyi színes tengeri halnak ad otthont.

zoo_cafe-10

Balotay Krisztina, a kávézó fiatal ügyvezetője elmesélte, hogy mindig is nagyon szerette az állatokat, korábban egy macskás kávézót működtetett, ennek a továbbfejlesztett változata a Zoo Café. Krisztina lovakat, kutyákat, macskát és halakat tart otthon, a kávézóban hangsúlyt pedig a különlegesebb fajok bemutatására tette.

zoo_cafe-38

Az állatokkal kapcsolatos bánásmód visszatükröződik az emberek közötti kapcsolatokban. Ha szeretettel gondoskodunk az állatokról, nagyobb türelemmel leszünk egymás iránt is ” –mondja ügyvezető, aki fontosnak tartja, hogy a gyermek és felnőtt vendégek személyes élményeket szerezhessenek a kávézóban lakó állatokkal, ezért két állatgondozó munkatársat is alkalmaz: „Az állatgondozók segítségével a gyerekek bármikor kivehetik az állatokat, megsimogathatják őket, a macskák folyamatosan kint vannak a vendégek között, és mindenben részt vesznek. A gondozók szívesen adnak tanácsokat, árulnak el praktikus trükköket az állatok tartásával kapcsolatban az érdeklődőknek.” Az ügyvezető hozzátette, hogy a jövőbeni tervek szerint a kávézó időnként óvodás és iskolás csoportfoglalkozások helyszíne lesz, ahol a gyerekek sokat tanulhatnak a felelős állattartásról.

zoo_cafe-25

A kávékülönlegességek, teák, és üdítők mellett harapnivalók – melegszendvics, piadina, nachos -is szerepelnek a kínálatban, süteményeket a látványpultból választhatunk. A hely minden higiéniai előírásnak megfelel, az állatok jelenléte miatt nincs klasszikus pult, a vendégek a felszolgálóktól rendelhetik a finomságokat.

Wilcsek Médea
Fotók: Zentai Rita

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..