10 milliós lakástámogatást kaphatnak a 3 gyermeket vállaló párok

 Jövőre több ezerrel nőhet az épített ingatlanok száma a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kiterjesztése miatt – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapesten újságíróknak.

A tárcavezető egy kormányablak-átadón kifejtette: a csokra nyár óta több mint 40 ezren jelentkeztek, ami mutatja, hogy a megnövelt támogatások jó eséllyel nagyobb építési kedvet fognak indukálni.

ID-100363257A 10 millió forintos támogatás, a 10 millió forintos hitellehetőség és az 5 millió forintos áfa-visszaigénylési lehetőség nagy mértékben segíti a gyermekvállalókat abban, hogy lakáshoz jussanak – emelte ki.

Varga Mihály arról számolt be, hogy tavaly és idén is mintegy 8-9 ezer családi ház és lakás épült, az épített ingatlanok száma jövőre több ezerrel növekedhet. A gazdaság csak nyer az egészen, nem beszélve a családokról, akik otthonhoz tudnak jutni – értékelt.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán jelentette be, hogy tízmillió forintos vissza nem térítendő támogatást ad az állam azoknak a pároknak a lakhatási kérdések rendezéséhez, akik tíz éven belül három gyermeket vállalnak. A csok kiterjesztéseként további 10 millió forintot is kaphatnak a családok huszonöt éves futamidőre, amelynek kamata nem lehet magasabb 3 százaléknál. Önerős építkezésnél pedig 5 millió forintig visszaigényelhető lesz az áfa.

MTI, freedigitalphotos.net

Szólj hozzá Te is!

1 KÉRDÉS

  1. Kérdésem a következő lenne.

    Meglévő gyermekre(15 hónapos) és még 2 gyermek? Így lehet a 3 gyermek? És ha nekem van meglévő kertes házam (hitelre vásárolva amit jelenleg is törlesztek).Lehet olyat hogy a tízmillióból vég törlesztem és a másik felvett tízmillióból vennék egy új építésű lakást?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..