10-es TOPLISTA – Ezeket a játékokat szerettétek legjobban a Játékválasztón!

társasjátékok

Idén is megrendezte az Okosjáték.hu a Játékválasztó eseményt, ahol a családok közel 200 társasjátékot próbálhattak ki. A játékok kipróbálása után a résztvevők szavaztak, hogy melyik játék tetszett nekik a legjobban a kipróbáltak közül. Íme a top 10-es lista a szavazatok alapján!

10Spinderella – “Okos pókos” társasjáték

A Spinderella nem egy “lapos” társasjáték – sem hangulatában, sem táblájában (ugyanis 3D)…
A Spinderella nevű társasjáték az Év Gyerekjátéka díjat (Kinderspiel des Jahres) nyerte el 2015-ben.

Veszély leselkedik a lombok között… Pókok vadásznak a hangyákra, és neked egyszerre kell mozgatnod a pókokat, a hangyákat, és az őket megvédeni tudó fatönköt. Az se baj, ha a pókok sikeresen csapnak le – csak ne a te hangyáidra! A pókok csapatosan vadásznak, és nem is olyan egyszerű őket irányítani, mint gondolnád! Ketten irányítják harmadik társukat, aki ha az áldozat fölé lóg pókfonalán, mágnesként szívja magához! A Spinderella nem egy lapos társasjáték – sem hangulatában, sem táblájában. Három dobókocka segít abban, hogy egyszerre léphess a földszinten és a lombok között. Juttasd át elsőként biztonságban mindhárom hangyádat az erdőn!

6 éves kortól

9Suspend társasjáték

Az ügyes kezek vicces családi társasjátéka!
Akaszd fel a drótokat ügyesen, de te “ne akadj ki” rajta! 🙂
Függő elemeket kell felrakni a drótfára úgy, hogy egyensúlyban maradjon.
Függőséget okoz! Ha unod már a Jenga játékot, próbáld ki a Suspendet!
Próbára teszi az idegeidet, a türelmedet és a kézügyességed! Remegő kézzel esélytelen vagy! 🙂

8 éves kortól

8Mysterium társasjáték

Rejtélyes gyilkosság történt az ősi kastélyban. A ti feladatotok kideríteni a titkot… A tettes semmi nyomot nem hagyott maga után, a rendőrség tehetetlen – az ügy felgöngyölítése a játékosokra vár!
Egyikük, az áldozat szelleme festett álomkártyákat ad a társainak, akik, mint tapasztalt médiumok, egymást segítve próbálnak meg rájönni, hogy a felkínáltak közül ki, melyik eszközzel és hol követte el a gyilkosságot? Borzongatóan misztikus társasjáték, ahol semmi sem az, aminek látszik!

8 éves kortól

7Varázslótanoncok a fénylidércek útján társasjáték

A varázslótanoncok nagy galibába sodorták magukat!
Engedve kíváncsiságuknak, az éjszaka leple alatt kiszöktek az iskolából, arra azonban nem számítottak, hogy Willy, az őrszellem a nyomukba ered.
Mivel a tanoncok nem találják az iskolába vezető biztonságos visszautat, így a Fénylidérceket hívják segítségül, hogy vezessék át őket az erdő sötétjén.

Ebben a játékban a játékosok egymást segítve menekülnek az őrszellem elől, minden körben más és más Fénylidérc útmutatásával. Azonban nagyon kell figyelniük, és emlékezniük, melyik fénylidérccel hol találkoztak, mert a szellem egyre gyorsabban közeledik feléjük.

A játék érdekessége még, hogy a varázslóiskolát fel kell építeni a játék elején, aminek a lépcsői jelentik majd a célegyenest a játék végén.

6 éves kortól

6Álomház társasjáték

Építsd meg álmaid otthonát! Hogy hogy is néz az ki? Hatalmas hálószobát szeretnél elegáns baldachinos ággyal vagy inkább tágas nappalit, ahol elfér egy hatalmas zongora is?
Az Álomházban alapjaitól tervezheted meg a házad a saját elképeléseid szerint. A tető fajtájától a lakberendezésig minden döntést a te kreatív elképzeléseid vezérelnek. De igyekezz lépést tartani a szomszédaiddal! A játék végén mindenki a környék legszebb házának lakóit irigyeli majd.

7 éves kortól

5Geistesblitz – BLITZ, egy nagyon szellemes, vicces, kapkodós kártyajáték

A legjobb zsúr vagy családi kártyajáték ha szereted a pörgést, gyorsaságot…

Rakd ki az 5db tárgyat az asztalra (szellem, egér, fotel, üveg, könyv). (A tárgyak fából készültek, biztonságosak. Ugyanis kapkodni kell értük.)

A játékosoknak egyszerre, minél gyorsabban meg kell találniuk a felcsapott kártyán, hogy melyik tárgyat is keresik.
– Ha csak egy tárgy színe helyes, arra kell lecsapni.
– Ha egyik tárgy színe sem helyes, azt a tárgyat kell megtalálni, aminek sem a képe, sem a színe nem szerepel a kártyán (pl. egy zöld szellem és egy piros egér esetén a kék könyv lesz a nyerő!)

5 éves kortól

4Kalóz a hordóban társasjáték

Vajon ki lesz, aki nem ugrasztja ki a kalózt a hordóból? Válassz színt, üld körbe társaiddal a hordóban bujkáló kalózt és egymás után véletlenszerűen szúrjátok bele a színes kardokat a hordóba! Sosem lehet tudni, mikor ugrik ki hirtelen a zsivány. Izgalmas és vicces társasjáték kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Maximum 4 fő játszhat vele egyszerre.

Életkor: 4 éves kortól

3Szellemvadászok Smart Games logikai játék

Gondolkoztál már mit csinálnak a szellemek az elátkozott kastélyban?
Használd a fejed és a Szellemvadászokból megtudhatod. Világítsd meg a szellemeket minden kihívásban, azáltal, hogy rájuk teszed az elemlámpát ábrázoló elemeket, a megfelelő helyekre. 60 új feladvánnyal FÉLELMETESEN jó szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt!
Életkor: 5-8 év

2Vidám csibék társasjáték

Most nagyon kell figyelned, hogy melyik tyúk alatt rejtőzik tojás, hiszen a kis tyúkok folyamatosan másik fészekre ülnek. Vigyázz, mert ha nem figyelsz, könnyen eltörheted a kiválasztott színes tojásodat!
Életkor: 5-8 év

1Weykick Futball Piccolo – mágneses foci játék

Mágneses foci játék kisebb méretben gyerekeknek. Léghoki szerű ügyességi focis játék kicsiknek és nagyoknak! Nem légbefúvós, hanem mágneses elven működő focis játék otthonra.
Játékasztal mérete 50 x 31 cm. 2-4 játékos részére 2 focista bábuval, 2 focilabdával (egyik tartalék).
A focistákat mágnes segítségével tudod mozgatni az asztal alatt fogva. Ügyességi játék, ami minden korosztályt vonz! Garantált siker!
Egyedi, mágneses focijáték, ha a csocsót már unod. Minőségi gumifából, évekig a család örömére!

forrás: okosjatek.hu

Okosjáték

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..