2021 legjobban várt mesefilmjei

2021 legjobban várt mesefilmjei
pixabay

2021-ben temérdek olyan film érkezik, mely nem csak ígéretesnek mondható, de érdekesnek és tanulságosnak is. A családi filmek és a gyermekeknek való filmek kategóriákban is szép számmal találhatunk ilyeneket. Nézzük milyen filmeket érdemes majd megnézni 2021-ben (remélhetőleg akár moziban is).

Mindig is úgy gondoltam, hogy a mesék nem csak a gyermekeknek való történetek… Biztosan ti is találkoztatok már azzal az érzéssel, amikor felnőtt fejjel újra megnéztétek kedvenc gyerekkori történeteiteket és olyan tanulságokat vontatok le, ami még gyerekként elsőre nem tűnt fel. Esetleg megértettetek valamit, amit korábban nem. A mesék világában nem csak a fantázia adja az alapot, hanem igazán fontos értékeket is fellelhetünk egy-egy mesehős történetszála mögött.

A mai animációs mesefilmek nem csak képi világban gazdagok, hanem a régi mesefilmekhez hűen tartalmasak is. Habár az „újkori” mesékkel vannak néha ellenvetéseim (különösen képi világot tekintve), mert ha a televíziót bekapcsolva odatévedek egy mesecsatornára… nos, finoman fogalmazva olykor inkább rémisztő maga a látvány, mintsem pihentető vagy szórakoztató, de ez is egyéni vélemény.

Szerencsére szép számmal akadnak kivételek az elmúlt éveket tekintve is, de a 2021-es évben is nagyszerű mesefilmekkel érkeznek a készítők. Lássuk melyeket várom a leginkább és ajánlom megnézésre leírásuk/előzetesük alapján.

Lelki ismeretek

A kép forrása: www.mafab.hu/ Fórum Hungary

Személy szerint én ezt a mesét nagyon várom, talán ezt a leginkább, tekintve, hogy az Agymanók és a Coco készítőitől érkezik, melyek az elmúlt évekből számomra nagyon nagy kedvencek. Ez a sztori tartalmasnak és mindenekfelett tanulságosnak tűnik (a gyermekek és a felnőttek számára is). Maga a történet:

A film témája az élet nagy kérdései köré összpontosul: miért vagyunk itt a Földön? Honnan erednek a vágyaink és a szenvedélyeink? Mitől vagyunk önmagunk? A történet főszereplője egy középiskolai zenetanár, aki egész életében arra vágyott, hogy nagy dzsessz-zenész lehessen, ám mikor végre megkapja a nagy esélyt, hogy élő közönség előtt játszhasson, egy szerencsétlen baleset következtében a lelke elhagyja a testét, és egy olyan helyre kerül, ahol több száz hasonló lélek szemináriumi képzéseken vesz részt, mielőtt egy újszülött gyermek testébe kerülne. Annak érdekében, hogy visszajusson a saját testébe, Joe-nak szüksége van egy másik lélek segítségére, akit rá kell ébresztenie arra, hogy saját magának felfedezze, mi a földi élet igazi értelme…

(Wikipédia)

Társasjátékok gyerekeknek nagy választékban | Pepita.hu

Nézzük is meg az előzetest, ami magáért beszél:

Ezt a filmet a magyar közönség hazai keretek között leghamarabb január 28-án nézheti meg. Ti várjátok? Én már nagyon!

Figura és Kabala gyerekeknek | Pepita.hu

Croodék: Egy új kor

A Croodék második része márciusban érkezik hivatalosan.

Croodéknak kijutott a veszélyekből és a katasztrófákból, az agyaras ősállatoktól a világvége túléléséig, de most az eddigi legnagyobb kihívással kell szembenézniük: egy másik családdal. Croodéknak szükségük van egy új élőhelyre, így aztán az első őscsalád a nyakába veszi a világot, hogy biztonságosabb otthont keressenek. Kisvártatva rábukkannak egy falakkal körülvett édenkertre, amely minden igényüknek megfelel… egy valamit kivéve. Már lakik ott egy másik család: a Jobbagyék. Jobbagyék (hangsúly a „jobb”-on) a míves lombkunyhójukkal, elképesztő találmányaikkal és több hektárnyi frissen öntözött terményeikkel jó pár fokkal Croodék fölött állnak az evolúciós lépcsőn. Amikor befogadják Croodékat – a világ első vendégeit – nem kell sok hozzá, hogy feszültség támadjon az őscsalád és a modern család között.” (Port.hu)

Akik szerették a korábbi Croodék mesét, szerintem biztosan ez is tetszeni fog. Humoros közeg, tündéri karakterek, családok közötti viszályok, élénk és izgalmas világba burkolva. Tele izgalommal és kacagással, kell ennél több egy mesefilm nézéséhez? Esetleg egy kis popcorn…

Tom és Jerry (2021)

Tom, Jerry, Rajzfilm, Art, Mickey Egér, Disney

Ki ne ismerné a klasszikus Tom és Jerry meséket? Akik ismerik és szeretik is, azoknak van egy jó hírünk! 2021-ben érkezik a legújabb Tom és Jerry mesefilm! Előzetest egyelőre csak angolul kaptunk, a mesefilm márciusban érkezik, de már ez is várakozásra ad okot, hiszen a jól és régen ismert macska-egér párosunk most New Yorkban egy szállodában kalandozik.

Encanto

Habár az Encanto csak november környékén várható, a rövidke teaser (mini-előzetes) videó megnézése után, legyen bármily rövid, úgy döntöttem biztosan meg fogom nézni. A Zootropolis rendezőjétől érkezik ez a mese, így engem már ennyi meggyőzött. De az a gyönyörűséges álom lakás, ami ott fogad minket a teaserben és a gazdag képi világ végleg magával is ragadott. Határozottan laknék abban a házban. Nézzétek meg ti is, hát nem mesés?

Nektek mi kerül még fel a megnézendő listára? 🙂
S amíg várakozunk, nézzük meg 2020-ban melyek voltak hasonlóan szuper filmek:

5 film, amit érdemes lesz megnézni a gyerekekkel 2020-ban! | Babafalva.hu

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkÉrdemes mielőbb nyilatkozni az adókedvezményekről
Következő cikk1. rész – Útmutató a tinédzserkor túléléséhez

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .