5 film, amit érdemes lesz megnézni a gyerekekkel 2020-ban!

5 film, amit érdemes lesz megnézni a gyerekekkel 2020-ban!

Nyakunkon az év vége, az ember ilyenkor elmereng a múltban, elgondolkodik a 2019-es év legszebb, néhol legrosszabb percein. Majd, amikor elfogja a kellemes izgatottság azzal kapcsolatban: vajon mit hozhat az új év? – Jó eséllyel merülünk el az internet bugyraiban annak érdekében, hogy milyen eseményeket, vagy akár film premiereket hirdetnek számunkra. Hiszen mi is lehetne szuperebb családi kikapcsolódás egy fáradt, túl meleg vagy épp túl hideg délután során, mint beülni a moziba megnézni egy jó filmet? Sőt, ki sem kell mozdulni hozzá, ha nincs kedvünk és megvan otthon DVD-n. 2020-ban nagyon sok új családi filmet láthatunk majd, el is hoztuk nektek top-5 kedvencünket, amit biztosan érdemes lesz megnézni a filmek szerelmeseinek.

5 – Trollok a világ körül

“Minden csupa csillám és boldogság Trollvárosban, amíg Pipacs királynő és Ágas meglepő felfedezést nem tesznek – vannak más troll világok is az övéken túl, és mindegyikben más zenei irányzat az úr. Amikor egy titokzatos fenyegetés az ország összes trollját veszélybe sodorja, Pipacs, Ágas és a barátok bandája nekivág a nagyszabású expedíciónak az ismeretlen tájakon át, hogy végrehajtsák a lehetetlent, és harmóniát hozzanak létre a különféle trollok között, hogy együtt nézhessenek szembe a végzettel. A nagysikerű animációs film várva várt folytatása összehozza a különféle zenei műfajokat, a poptól a countryn át a hip-hopig; a kemény rocktól a funkon át a K-popig, az elektronikus tánczenéről nem is beszélve!” – PORT.hu

Ezt a mesét a zenei világ szerelmeseinek ajánljuk, bár sokkal inkább gyermekeknek szóló képi világ és történet, azért felnőttként is elcsíphetünk benne vicces jeleneteket, kikapcsolódásnak egészen kellemes lehet.

4 – Nyúl Péter 2 – Nyúlcipő

Visszatérnek a filmvászonra kedvenc beszélő nyulaink is 2020 során, az animációs Nyúl Péter nevezetű mesefilm második része is éppen olyan jónak ígérkezik, mint az első volt. Bajkeverések hada, sok mulatság és egy esküvő is vár ránk a történetben. Mi már kíváncsian várjuk, hogyan folytatódik Péterék élete.

3 – Előre

Ebben a fantáziánk határait átszelő mesében két testvért ismerhetünk meg. Amikor betöltik 16. életévüket mindketten, édesanyjuk átadja nekik apjuk ajándékát, melyben egy varázsbotot találnak. A mellékelt leírás segítségével rászemélnek, hogy a bot segítségével visszahozhatják 24 órára apukájukat. Innentől pedig kalandos utazás veszi kezdetét, mely során titkokat fedeznek fel és rég elveszett világokba csöppennek. A Disney-mesék világa gyerekkorom óta elkísér, zseniális történeteket ismerhettem meg általuk és a mai napig szívesen nézem őket, így nekem feltétlenül bakancslistás ez a film, nyugodt szívvel ajánlom nektek is, drága Olvasók!

2 – Lelki ismeretek (Soul)

Már a filmelőzetest nézve is valamiért szaladgált a hideg a hátamon, hiszen egyből azt a gondolatmenetet veti fel, melyen egyébként is sokat agyalok. Megjeleníti nekünk azt az kérdést, miszerint “Vajon miért születünk a földre? – Vajon mit tudunk hozzátenni ehhez a világhoz?”. A film boncolgatja ezt a témát, szerintem feltétlenül érdemes lesz megnézni, mivel mélyebb tartalma tanulságot adhat mindennapjainkhoz ajándékul. Amikor az ember végre megtalálja azt, ami élteti és tenni kezd érte, a mindennapok automatikusan szebbé válnak ezáltal.

Ami még említésre érdemes, hogy a film az Agymanók, a Fel és a Coco készítőitől érkezik. Ezen mesék pedig egyéni véleményem szerint, az elmúlt idők… sőt, a valaha volt legjobb, legmeghatóbb, legtanulságosabbak. Nem hiába nyertek sorban díjakat.

1 – Dolittle

“Robert Downey Jr. remekel az egyik legkedveltebb irodalmi karakter, az állatokkal beszélni tudó doktor történetének legújabb, fenomenális filmváltozatában. A különc Dr. John Dolittle, Viktória királynő Angliájának híres orvosa és állatorvosa hét éve veszítette el a feleségét. Azóta remeteként él a Dolittle birtok magas falai mögött, társasága csupán egzotikus állatainak seregletéből áll. Ám amikor az ifjú királynő súlyos beteg lesz, Dolittle kénytelen-kelletlen útra kel egy titokzatos sziget felé, hogy megtalálja a gyógymódot. Útja során új erőre kap bátorsága és fürge észjárása; régi ellenfelekkel találkozik, és csodálatos lényeket fedez fel. Kalandjaiban segítőtársai is akadnak, hiszen önjelölt ifjú segédje mellett elkíséri őt egy lármás kis állatsereglet is, többek között egy gondterhelt gorilla, egy lelkes, de kelekótya kacsa, egy truccoló strucc, egy jókedvű jegesmedve, valamint egy bakafántos papagáj, aki Dolittle legközelebbi tanácsadója és bizalmasa.”

A film képi világa magáért beszél, a történet pedig mindig is megremegtette gyermeki szívemet, hiszen a kommunikáló állatok gondolata kíváncsiságot keltett bennem még egészen kicsi koromban is. Csak gondoljatok bele, milyen lenne, ha egy szép napon megszólalna a macska a sarokban… – nem tudom frászt kapnék-e hamarabb vagy boldogság töltene el, amiért értem, amit mond.

Összességében nekem ez az egyik legjobban várt 2020-as filmem. Nemcsak a színész Robert Downey Jr. végett, aki személyes kedvencem, hanem komplexen az egész történet érdekel. Minden gyereket mesés világba repíthet a szürke hétköznapokból, továbbá úgy gondolom, hogy tanulságot is vonhatunk le a film végén. Ha másról nem, hát arról, hogy érdemes az állatainkat is egyenrangúként kezelni, mintha beszélni is tudnának. Ők is csodálatos lényei ennek a fantasztikus bolygónak.

Az idézet forrása

Ti melyik meséket – filmeket várjátok legjobban? Írjátok meg nekünk Facebook-oldalunkon.

Ha van végeláthatatlan kérdéskör ezen a csodálatos bolygón egy adott témáról, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család tárgykörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkPepita, karácsonyi akció – Last minute ajándék tippek
Következő cikk6 étel, ami növeli a spermiumok számát – ezzel együtt a fogantatás esélyét is

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .