A Fővárosi Állat- és Növénykert

A Fővárosi Állat- és Növénykert

Az állatkert szigorúan védett állat- és növényfajok otthona, több száz emlős, madár, hüllő, kétéltű, rovar és vízi élőlény él itt. Fontos küldetése a Kárpát-medencei élővilág változatosságának védelme, melyhez a mentett egyedek ellátásával és a veszélyeztetett fajok tartásával járul hozzá. Nemcsak a magyarországi és a távoli vidékeken élő állatok bemutatóhelye, hanem számos ismeretterjesztő és szórakoztató program helyszíne.  A kert 1986 óta védett terület.

Totyogónkkal élvezetes, kb. 2 órás sétát tehetünk itt. Mivel két óránál hosszabb séta még fárasztó lehet számára, érdemesebb többször visszatérni, és több részletben megtekinteni a látnivalókat. Elsősorban a könnyen észrevehető, vagyis a nagyobb testű vagy mozgékony állatok, az emlősök, madarak, halak fogják érdekelni, a hüllők, rovarok még nem kötik le, és a Pálmaházat is későbbre hagyhatjuk.

Állatkerti programok

Nyáron számos izgalmas program közül is válogathatunk, mint például a pingvin és borjúfóka etetés, fókatréning, vagy a rénszarvas séta. Hétvégenként mi is segédkezhetünk az elefántok etetésében, személyenként 200 Ft-ért vehetünk a helyszínen egy adag takarmányt (2 alma és 1 sárgarépa) az állatgondozóktól. (2 év alatti gyermekeknek ingyenes.)

Állatkert gyerekeknek

  • A gyerekeket Póni-park és homokozó is várja, ahol a rugós hintalovakon hintázhatnak.
  •  Pár méterrel arrébb, a flamingókat megkerülve, a Lauder családi játszónál találnak izgalmas mászóvárat.
  • Az állatkert másik végében, a Nagy-tótól nem messze lévő Állatsimogatót is általában kedvelik a kicsik is.

Fővárosi Állatkert logója

Információk

Elérhetőség: Fővárosi Állat- és Növénykert, 1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12., információ: (+36-1) 273 4901, www.zoobudapest.com.

Megközelíthető: A millenniumi földalatti vasúttal, a 72-es, 75-ös és 79-es trolibuszokkal, valamint a 4-es, a 20-as és a 30-as autóbuszokkal.

Az állatházak 10 órakor nyitnak, a pénztárak minden időszakban 1 órával, az állatházak pedig fél órával korábban zárnak.

Üdülési csekk és Budapest Kártya elfogadó hely.

Bababarát terület

Az állat- és növénykert babakocsival is látogatható. A kifutók körüli kerítésen általában van egy-egy olyan hely, ahonnan a babakocsiból is jól látni. Díjtalan WC és pelenkázó található a Nagy Sziklánál, a Kis-Sziklánál, a Lauder játszótérnél és a Pálmaháznál.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkVitamin- és ásványi anyag táblázatok
Következő cikkA játék öröme

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..