A gyermekekért fut Schirilla György

Schirilla György

Újra nagy futásra készül Schirilla György. Ezúttal a Miskolc-Jászberény-Budapest alkotta háromszög 43 városán és kisebb településén halad át szeptember 1-9. között. Az édesapjától nemcsak nevét és az extrém sportteljesítmények iránti vonzalmat, hanem az egészséges életmód szeretetét is megöröklő sportember immár 11. alkalommal vállalkozik futásra a legkisebbekért.

Tizenegy esztendeje évenkénti rendszerességgel ölti fel azért futócipőit, hogy „Jókedvet és egészséget vigyen” mind a beteg, mind az épkézláb gyermekeknek. Az egészségeseket arra kéri, hogy csatlakozzanak hozzá, és fussanak együtt vele az érintett településeken belül. A betegekhez maga látogat be a kórházakba, gyermekintézményekbe. Minden lány és fiú, akivel találkozik, emléklapot kap, de ő is visz magával mindenhonnan emléket: a futását végigkísérő kopjafára, amely útja zárásakor a budapesti Bethesda kórházba kerül, mindenütt szalagot kéretik kötni.

A vegetáriánus, természetgyógyász-sportolónak 5 éves kislánya (azóta szerencsésen meggyógyított) szívbetegsége kapcsán módja volt megtapasztalni, mit jelenthet egy nagybeteg gyermek számára a személyes találkozás egy kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó, híres emberrel. Ezért is szánta rá magát Schirilla György ezekre az akcióira. Meg azért, hogy már a legkisebbekben is felkeltse a sportolás, a rendszeres testedzés és az egészséges életmód iránti igényt. Ezek nélkül ő sem lenne képes sem a jeges Duna átúszására, sem a napi 40-50 kilométer lefutásával járó szupermaratonokra.

OBJEKTÍV Hírügynökség
fotó: facebook.com/nemzetrozmarja

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkÚjabb babamentő inkubátor Budapesten
Következő cikkLisztérzékenység és megelőzése csecsemőkorban

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..