A kikapcsolódás a Terézanyu pályázat idei témája

A kikapcsolódás az idei Terézanyu pályázat témája, amelyre március 20-ig várják a nők önmagukra szánt idejéről szóló személyes történeteket, írja az MTI.

A Terézanyu pályázatra tavaly rekordszámú, több mint 500 írás érkezett, amelyekben arról vallottak a nők, hogy mit jelent számukra a munka. Az írások többsége arról szólt, hogy a nők szinte minden idejét leköti a család és a munka, így szinte semmi idejük nem jut magukra. Erre a problémára szeretnék felhívni a figyelmet idén a szervezők – olvasható a felhívásban.

A női „kimenővel” szembeni társadalmi előítélet és a túlhajszoltság következtében kialakuló egészségügyi problémák mellett a szervezők azt is felismerték, hogy sok nő életében az elmagányosodás is létező probléma. Ebben a közösséghez való tartozás segíthet, így idén az egyéni sorsok mellett várják azok történetét is, akik egy közösséget létrehozva vagy ahhoz csatlakozva teremtették meg maguknak a feltöltődés lehetőségét.

coffee-984516_640

A kiírók a három díjazott közösségi történetből filmet készítenek, a legjobb egyéni írások számára pedig megjelenési lehetőséget biztosítanak.

A pályázat kiírói idén is őszinte vallomásokat várnak és a sikertörténetek mellett a megoldáshoz vezető útra is kíváncsiak. Az írásokat egyes szám első személyben kell megírni, terjedelmük maximum 5000 karakter lehet.

A nyerteseket a zsűri tagjai – Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője; D. Tóth Kriszta; Dobó Kata színésznő; Pásztor Anna énekesnő és Rácz Zsuzsa író választja ki. A felolvasással egybekötött díjátadó március 31-én lesz.

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkKi számít iskolakötelesnek 2016 szeptemberétől?
Következő cikkMit tegyünk, ha a gyermekünk félrenyelt?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..