A kukásautó a téma az idei FKF rajzpályázaton

A csodálatos kukásautó címmel hirdette meg idei szépírói és gyerekrajz-pályázatát a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF), amely október 31-ig várja az óvodás és iskolás gyerekek környezetvédelmi témájú munkáit. Az idei témaválasztásnak két oka is van: az új generációk környezettudatos nevelése mellett fontos szempont volt az is, hogy a kukásautó népszerű jármű a gyerekek körében.

A vállalat 2008 óta várja minden évben az óvodás és kisiskolás gyerekek szelektív szemétgyűjtésről, hulladékgazdálkodásról szóló rajzait, 2011 óta pedig az általános és középiskolások prózai és verses alkotásait az adott év központi témájában, amely idén a kukásautó lett – hangzott el a pályázat csütörtöki sajtótájékoztatóján.

ID-100204049„A vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy a fenntartható fejlődés és a környezettudatos gondolkodás minél inkább teret nyerjen, elsősorban az új nemzedék körében” – hangsúlyozta Horváth Béla, a cég vezérigazgatója.

Kiemelte: a kukásautók nagyon népszerűek a gyerekek körében, ezért is választották idén ezeket a járműveket a kiírás főszereplőjének, továbbá kitűnő felület arra, hogy a gyerekek mellett a társadalom minden tagjának felhívják a figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem fontosságára.

Dorogi Gabriella főosztályvezető azt hangsúlyozta: a pályázat fontos eleme, hogy a környezettudatos gondolkodás mellett a szemét gyűjtésével és feldolgozásával foglalkozók munkájának presztízsét is visszaadja.

A beérkezett pályaműveket az előző évekhez hasonlóan kötetben jelentetik meg, a legjobb gyerekrajzok pedig idén is egy-egy kukásautó oldalát díszítik majd.

A rajzokat elbíráló zsűri elnöke Fábián Noémi képzőművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Budai Rajziskola tanára, a prózai munkákat megítélő csoport elnöke pedig Csukás István Kossuth-díjas író lesz.

A díjátadóra és az eredményhirdetésre ebben az évben is decemberben, a Mikuklásgyárban kerül sor.

MTI, Fotó: freedigitalphotos.nerajz

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkTestmozgással az emlőrák is megelőzhető
Következő cikkGyereknapi fotósorozat: ez a roma gyerekek álma

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..