A születési rendellenesség kezelhető – Ön kihez fordulna gyermekével?

Gézengúz_huple.jpg

Matyi néhány héttel előbb jött a világra, mint azt a szülei vagy az orvosok várták. 34. heti koraszülöttsége miatt élete első hónapjaiban számos rendellenességgel kellett megküzdenie, mint például általános fertőzés, keringési zavarok, szívkamra-tágulat, megkésett mozgásfejlődés, figyelemzavar, valamint szem- és kézkoordinációs nehézségek. Mára már eltűnőben vannak a tünetek, nagyrészt a Gézengúz Alapítvány állhatatos munkájának köszönhetően, amely immár 21 éve segíti a koraszülött és a születési károsodással világrajött babák ellátását és fejlődését.

Matyi szüleinek – az általuk már korábban bejárt kórházi utakhoz képest – kellemes élmény volt megérkezniük a Gézengúz békásmegyeri épületébe, ahol vidám, színes, nyugodt kuckókban került sor a vizsgálatra, majd a későbbi foglalkozásokra. A rendszeres egyéni mozgásterápia mellett az úszás volt a másik fő terület a kisfiú fejlesztésében, aki mára a Pető Intézet „Esélyteremtő” osztályának elsős tanulója. Önállóan jár, szinte szalad, úszik, tornázik, dobolni tanul, sőt: fára mászik!

„A Gézengúznál töltött évek során nagyon megszerettük a budakalászi központot. Ízléses és nagyon igényesen kialakított falai közé mindig szívesen mentünk a foglalkozásokra, a karácsonyi ünnepségek pedig kiemelt élményt jelentettek Matyi számára, ahol szoros baráti kapcsolatot alakított ki a többi kisgyerekkel.” – meséli Matyi édesanyja.

Az alapítvány fennállása alatt számos szakmai elismerésben részesült, mégis a legnagyobb örömet az jelenti a munkatársak számára, amikor segíthetnek és látják, hogy a hozzájuk járó gyerekek meggyógyulnak, kiteljesedik életük és sikereket érnek el.

”Fontos küldetés számunkra felelősséget vállalni mind szakmailag, mind emberileg a születési sérült csecsemőkért, azonban bármennyire szeretnénk segíteni, támogatóink egyre fogynak, forrásaink elapadnak, márpedig támogatók nélkül nem leszünk képesek segíteni.” – ismerteti helyzetüket Dr. Schultheisz Judit, a Gézengúz Alapítvány alapító orvosigazgatója – ”Büszkék vagyunk azoknak az embereknek a jóakaratára, segítő szándékára, akik eddig támogatták tevékenységünket és bízunk benne, hogy akadnak még ezekben a szűkös időkben is olyanok, akik segíteni szeretnének a születési károsodással világrajött babákat.”

Hazánkban évente több mint 7000 koraszülött jön a világra, és sokuknak igen nagy szüksége van az értő segítségre. Kérjük, adója 1%-ával idén a Gézengúz Alapítványt támogassa, hogy folytathassa az évtizedek óta zajló sikeres munkát!

Adószám:
19650823-1-41
Bankszámlaszám:
10918001-00000411-38110018
További információ: gezenguz.hu

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..