A te városod is mályvavirág-gyöngyös lesz?

A Mályvavirág Alapítvány idén is országos programot hirdet, hogy együtt kezdjük el a 2016-os évet a méhnyakrák prevenció jegyében, a január 23-30. között megrendezésre kerülő Európai Méhnyakrák Megelőzési Héttel (EMMH).

2015 januárjában 44 település csatlakozott a Mályvavirág Alapítvány eseményeihez, a színes programokon keresztül több ezer nőt értek el. A gyöngy megmozgatta a településen élőket, mert egyfelől információkat kaptak a méhnyakrák megelőzésről, másfelől együtt lehettek, és karkötőket fűztek azoknak a nőknek, akik méhnyakrákműtétre vártak. Ez a segítés ereje, jót tenni másokért is!

2016

A települések, egy szabadon választott központi helyen (pl. művelődési ház, közösségi ház, bevásárlóközpont, színház, stb.) mályvaszínű vagy rózsaszín gyöngyöt fűznek együtt. A gyöngy a méhnyakrák és a HPV elleni védelmet szimbolizálja.

Az aktivitás során minél többen, nők, férfiak, gyerekek, fűzzenek egy-egy gyöngykarkötőt, nyakláncot, s közben hallgassanak előadásokat a méhnyakrák megelőzésről, bevonva szakembereket, érintetteket. Az esemény célja egyesült erővel elérni,  hogy a méhnyakszűrés ne legyen tabu, hanem váljon éves rutinná, és a HPV elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék.

Az idei évben már 66 település csatlakozott az eseményekhez, a részt vevő városok listája a Mályvavirág Alapítvány Facebook-oldalán található.

 

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..