9 (teljesen normális) ok, amiért a kisbabák sírnak

A kisbaba sírását néha nem olyan egyszerű megfejteni – kezdő anyukáknak kétségbeejtő helyzeteket okozva ezzel. Íme 9 teljesen normális indok, amiért a picik sírni szoktak.

1. Kaphatok tejet?

Senki sem szeret éhes lenni, hát még egy növésben lévő kisember. Tedd őt mellre, vagy kínáld meg cumisüveggel.

2. Mi van ezzel a pelenkával?

Nem csak a cserére váró pelus lehet zavaró, hanem a túl szoros is. Ellenőrizd le, hogy megfelelően lett-e rögzítve a kicsire.

3. Hozzád beszélek, mama!

A picik nem szeretik, ha ignorálják őket és nem foglalkoznak velük, bizony ők is tudnak unatkozni. Énekelj neki valamit, adj a kezébe játékot, vagy csak vedd őt fel.

baby-215303_640

4. Hagyd abba!

A túl sok inger, foglalkozás is sírásba torkollhat. Tedd őt egy nyugis helyre és pólyázd be, hogy biztonságban érezze magát.

5. Fáj a pocakom!

A hasfájós kisbabával nem egyszerű az élet, ráadásul nehéz kideríteni, pontosan mi okozza a bajt. Finom, masszírozó mozdulatokkal és további praktikákkal megpróbálhatod orvosolni a helyzetet.

6. Álmos vagyok!

Ha jobban belegondolsz, te is nyűgös tudsz lenni, ha fáradt vagy és már aludnál. A kisbabák is így vannak ezzel.

7. Csak nekem van melegem?

Ellenőrizd le a kezek, lábacskák, homlok hőmérsékletét, és ha szükséges adj rá, vagy vegyél le róla felesleges ruhadarabokat.

8. Valami viszket!

A babaruhákon található díszek, nyomatok zavaróak lehetnek és viszketést okozhatnak. Kerüljétek az irritációt okozó holmikat!

9. Jön a fogam!

A fogzás sok problémát és persze sok sírást jelent. Az íny masszírozása, bizonyos gélek és a szoptatás is segíthet enyhíteni a panaszokat.

parents.com