Advent Óbudán

adventobuda-300x225.jpg

Óbudán idén is nagyszabású rendezvénysorozat teszi meghitté az adventi időszakot, az ünnepi díszbe öltözött Fő téren, és az Óbudai Promenádon.  A programsorozathoz ünnepi rendezvényekkel csatlakoztak a kerületi művelődési központok és kulturális intézmények.

adventobudaA Fő téren a hagyományoknak megfelelően most is ingyenes korcsolyapálya várja majd a siklani vágyókat, ahol karácsonyi illatok fűszerezik a tér levegőjét. A 10 méteres fenyőn varázslatos gömbök díszlenek, forralt bor és mézeskalács illata keveredik a levegőben a fenyő illatával, s a szikrázó fényáradat már messziről vonzza az embereket.

A hétvégéken mindkét helyszínen fantasztikus programok sora vár azokra, akik kilátogatnak a rendezvényekre, hogy ebben az ünnepi forgatagban öltöztessék ünneplőbe a lelküket karácsonyra. Elismert művészek, rangos fellépők adnak koncerteket kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.

Hétvégenként a kerület óvodásai, iskolásai vagy a helyi nyugdíjas klubok művészeti csoportjai adnak műsort helyszíneinken. December 7-én ellátogat a Fő térre Youlupukki, az igazi finn Mikulás, a gyermekek legnagyobb örömére. Természetesen nem csak a szellem és a lélek jut táplálékhoz, mindkét helyszínen megannyi karácsonyi finomságokkal várnak mindenkit az árusok, ahol ajándékvásárlásra is lesz lehetőség. Akik pedig úgy döntenek, hogy maguk készítik el a karácsonyi meglepetést, hétvégenként szakavatott segítséggel készíthetik el azokat mind a Fő téren, mind a Promenádon.

Idén is saját gyertyagyújtó éneke lesz az ünnepségsorozatnak, melyet a Gryllus Dániel és Lackfi János írtak. Remélhetően ezúttal is sokan csatlakoznak majd a zenekarhoz, hogy egy hatalmas kórus tegye még meghittebbé az adventi gyertyagyújtásokat.

Ebben az évben is gondolnak a szervezők a rászorulókra, így december 13-ig az Óbudai Kulturális Központba várjuk az ajándékba szánt új, vagy megkímélt állapotú játékokat, hogy minél több kisgyereknek tehessük boldoggá a karácsonyát. December 14-én a  Fő téren, és december 21-én az Óbudai Promenádon Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere adja át a rászorulóknak a játékgyűjtés adományait.

A programok, amelyekről bővebben a www.adventobudan.hu oldalon tájékozódhatnak, ingyenesek.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkAdventi programok Józsefvárosban
Következő cikkMég tízszer ennyit is bírsz! – interjú Péterfy Borival

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..