Aki keres, azt megtalálják – vasárnap kezdődik a házasság hete

Házasság-hete-2014-sajtotaj1-300x191.jpg

Hazánkban hetedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. A már huszonegy országban zajló mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek, vagy a házasságban problémákkal szembesülőknek. Az idén február 9. és 16. között zajló országos rendezvénysorozat házaspár arca Keresztes Ilona a Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetője és Mohay Tamás néprajzkutató, az ELTE BTK Néprajzi Intézetének vezetője. A központilag szervezett programok fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

– A párkapcsolatok bizonytalanságának és felbomlásának több generációra is kiható káros társadalmi és gazdasági következményeit ismerve rendkívül fontos a pozitív, követhető életminták bemutatása és a társas kapcsolatok jobbítására szolgáló eszköztár megismertetése – mondta a házasság hete céljaira utalva az Oktogonnál lévő 1. számú Házasságkötő teremben tartott megnyitó kapcsán dr. Herjeczki Kornél, a házasság hete szervezőbizottságának tagja.

Házasság hete 2014 sajtotaj1Az eseménysorozat szervezeti kereteit biztosító Harmat Kiadó igazgatója rámutatott: kiemelt figyelmet kell fordítani a házasságok stabilitásának javítására, a párkapcsolati kultúra fejlesztésére. Ha ugyanis egyre többen sajátítják el ezeket a társas készségeket, e téren fejlődnek, az nemcsak a személyes szférában, hanem össztársadalmi szintem is komoly változást eredményezhet.

A Bálint-naphoz kapcsolódó eseménysorozat koordinálói a központilag szervezett programokon túl önálló kezdeményezésű regionális események előmozdításával is elérhető közelségbe kívánják hozni a fiatalokhoz, házaspárokhoz a tartós és örömteli házasság megéléséhez szükséges ismereteket. Így egy héten át számos budapesti és vidéki helyszínen előadásokkal, beszélgetésekkel, kulturális programokkal kívánják ráirányítani a figyelmet a házasság, a család fontosságára.

A házasság hete központi szervezésű programja ökumenikus istentisztelettel veszi kezdetét február 9-én Sárospatakon, ahol Csomós József református püspök hirdeti az igét. Az ezt követő héten a rendezvényeknek többek között a budapesti Aranytíz Kultúrház, a TIT Stúdió, az ELTE aulája, a Deák Téri Evangélikus templom, a Wesselényi utcai baptista közösségi ház és a Belvárosi Plébániatemplom ad otthont, de számtalan településen – többek között Győrben, Szegeden, Pécsett, Keszthelyen – is tartalmas programokkal várják az önkéntes szervezők az érdeklődőket. Az országos rendezvénysorozat folyamatosan bővülő eseménynaptára a www.hazassaghete.hu, illetve a http://www.facebook.com/hazassaghete oldalon követhető nyomon.

A házasság hete mozgalom – amelyhez indulása óta huszonegy ország csatlakozott – 17 évvel ezelőtt indult el az Egyesült Királyságból, és azóta komoly rangra emelkedett; az eseménysorozathoz hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott, kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkJáték, zene, fantázia – babaszínházba menni jó!
Következő cikkÚjabb négy élelmiszeripari cég nem reklámoz gyerekeknek

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..