Alapítványi támogatással úszhatnak a gyerekek

gyerekuszas-300x199.jpg

Az Allergiamentes Életért Alapítvány és a Nyéki Imre Uszoda együttműködésének köszönhetően novembertől 25 asztmás gyermek kedvezményesen vehet részt úszás tanfolyamon.

– Örömmel támogatunk minden programot, amely a gyermekek sportolási lehetőségeit segíti, így természetes volt, hogy minden eszközzel hozzájárulunk a terv megvalósulásához – mondta el dr. Csikány József, a Nyéki Imre Uszoda igazgatója.

Dr. Várhegyi Csaba, a Budai Allergiaközpont gyermektüdőgyógyászának tapasztalatai alapján az asztmás gyermekek gyakran felmentésre kényszerülnek a testnevelés óra alól, mivel az intenzív fizikai mozgás egyeseknél könnyen rohamot provokálhat. Megfelelő kezelés mellett azonban nem kell lemondaniuk a testmozgásról, az úszás kifejezetten előnyös sport az asztmás gyermekek számára.

Finfera Maximilián, az alapítvány marketing vezetője elmondta, régi vágyuk teljesült az asztma-úszás program megvalósulásával. – A program ötletgazdája az alapítvány kuratóriumi tagja, Cseh László háromszoros olimpiai úszóbajnok, aki szintén asztmás panaszok mellett ért el fantasztikus eredményeket ebben a sportágban. Bízunk benne, hogy segítségünkkel még több gyermek számára válik elérhetővé a rendszeres sportolás, az úszás. A tanfolyam ára jelenleg havi 8 ezer forint körüli kiadást jelent a családok számára, ezt támogatja az alapítvány gyermekenként 4 ezer forintos összeggel. A támogatást a szülők az úszóbérlet megvásárlása után igényelhetik az alapítvány elérhetőségén.

Ismerje fel idejében!

Felmérések szerint hazánkban minden tizedik gyermek asztmás. A jellegzetes asztmás tünetek gyakran óvodás, iskoláskorban jelennek meg. Programunk részeként kiemelt figyelmet fordítunk a megelőzés, korai felismerés fontosságára is. Ennek jegyében ingyenes szűrővizsgálatokkal várunk mindenkit a Nyéki Imre Uszodában, az uszodai versenyek idején.

A támogatással és az ingyenes szűrésekkel kapcsolatban bővebb információ: www.allergiamenteseletert.hu

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMegfázás vagy asztma?
Következő cikkBárányhimlőt tessék!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..