Allergia roham vészhelyzet – 5 mód, hogyan készülj fel rá

FORRÁSKidsHealth
Allergia roham vészhelyzet - 5 mód, hogyan készülj fel rá
Allergia roham vészhelyzet - 5 mód, hogyan készülj fel rá

Allergia roham? Sokakat érinthet. Súlyos allergiás reakció (anafilaxia) esetén elengedhetetlen a gyors intézkedés. Mint egy tűzoltógyakorlat, okos döntés időnként átnézni az orvos által adott utasításokat. Tehát végig futni a vészhelyzetben megtenni kívánt lépéseket.

Íme a legfontosabb tudnivalók, ha fennáll az anafilaxia kockázata:

1. Ha az orvos a sürgősségi esetekre adrenalin-injektort írt fel, ügyeljen a beteg arra, hogy legalább kettő mindig legyen nála: az iskolában, egy partin, vakáción – mindenhol.

Egészségügyi eszközök babákhoz és gyerekekhez | Pepita.hu

Azért fontos allergia roham veszélye esetén, hogy legyen kettő is…

…nehogy az egyik ne működjön valami miatt. Tehát, mindig legyen nálad két automatikus befecskendező, arra az esetre, ha az egyik nem működik, vagy szüksége lenne egy második adagra.

Működjetek együtt az iskolával annak eldöntésében, hogy hol tárolja az injektorokat, és hogyan szerezhetitek meg gyorsan, ha szükséges. Ne hagyjátok őket az autóban vagy máshol, ahol túl melegek lehetnek; a hőmérséklet befolyásolhatja az epinefrin működését.

Szájmaszkok nagy választékban, árakkal | Pepita.hu

2. Ismerd meg a súlyos reakciók jeleit, mint például a légzési nehézség vagy a torok szorítása, és legyél kész a gyors cselekvésre.

Az epinefrint akkor is kell alkalmazni, ha két vagy több enyhe tüneted van. Például csalánkiütés, hányás vagy köhögés, valamint hasi fájdalom. Kövesd az orvos által adott utasításokat!

Ingyenes stockfotó allergia, beteg, covid-19 témában, allergia roham
pexels

3. Gyakorold az epinefrin injektor használatát, hogy ne felejtsd el.

Vannak eltávolítandó kupakok? Melyik vége kerül a bőrre? Hová kell beadni? Hogyan tartsd az injektort? Kérj bemutatót az orvosi rendelőben. Látogasd meg a gyártó webhelyét a részletes utasításokért. A gyártók olyan gyakorló injektort is szállíthatnak, amely valójában nem tartalmaz epinefrint, így biztonságosan gyakorolhatod az összes lépést.

Pulzoximéter vásárlás: árak, képek infók | Pepita.hu

4. Ha a tüneteid vannak, vagy egy ismerősöd, szeretted, akár egy idegen ember tünetei anafilaxiás reakciónak tűnnek, azonnal legyen beadva az injekció.

Kérj meg valakit, hogy hívja a 911-et, amíg beadod az injekciót. Ha egyedül vagy, azonnal hívd a 911-et az epinefrin injekció beadása után, hogy eljuss a legközelebbi sürgősségi osztályra.

Megöl a depresszió, de rettegek elmondani a szüleimnek | Babafalva.hu

Néha az embereknél a tünetek második hulláma is fellép, amelyek orvosi ellátást is igényelnek.

5. Vidd magaddal a használt epinefrin injektort a kórházba. Tárold az epinefrin injektorokat a gyártó utasításai szerint. Jegyezd fel a lejárati dátumot, és szerezz be újakat, mielőtt azok lejárnak.

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkFélek, hogy nem fog tudni beszélni a gyermekem
Következő cikkErősebb izmok, mérföldekkel kevesebb halálozási arány

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .