Apa, ezeket csak Te taníthatod meg a fiadnak!

apa és fia

A gyermeknevelés – főként az első 2-3 évben – elsősorban az anya első számú feladata. Ez abból adódik, hogy ő van a picivel a legtöbbet. Ám neked, apuka, bizony komoly szereped van már ebben az időszakban is. Most mutatunk 6 olyan dolgot, amit bizony csak Te taníthatsz meg a fiadnak.

Fontos, hogy egy férfitől lássa, miként kell a mosdót igazi nagyfiúként használni, de ennél sokkal többet tehetsz azért, hogy idővel igazi férfivé válhasson.

Tippek fiús apukáknak

 1. Szeresd és tiszteld az édesanyját!

  Ezzel nem csupán harmonikus és szeretettel teli légkört teremtesz otthon, kitűnő példával is szolgálsz a fiadnak. Beszélj kedvesen, bókolj, segíts párodnak és hidd el, ezek az apróságok többszörösen fognak visszaköszönni a kisfiatokban – az, ahogy később a barátnőjével, feleségével fog beszélni és bánni, mind a Te mintádra történik majd.

 2. Válj igazi hőssé!

  Nem kell feszülős nadrágot és palástot viselned ahhoz, hogy számára Te légy a SzuperApa. Elég csupán megbütykölnöd otthon valamit, vinned őt a nyakadban, leülnöd vele autózni vagy megtalálnod az elvesztett játékát a szobájában. A szemében, ezek tesznek Téged igazi hőssé.

 3. Csináljatok valami igazán fiús dolgot!

  Ez legyen egy hamisítatlan apa-fia program. Vidd el egy meccsre, menjetek el focizni, nézzetek meg együtt a tévében egy autóversenyt… a jelszó, csak Te és Ő egy olyan program keretében, amit anya kevésbé élvezne.

 4. Mutasd meg neki, hogy A FÉRFI nem egyenlő az érzéketlenséggel!

  Ez egyszerű, csak engedd, hogy lássa az érzéseidet, merj például meghatódni előtte, mikor elszaval egy mondókát az ovis évzárón.

 5. Biztasd az előzékenységre!

  Ebben az esetben a példamutatás és okainak feltárása lehet a legcélravezetőbb. Engedd előre a hölgyeket az ajtóban és mondd el a fiadnak, hogy ez miért fontos: a kedvesség és udvariasság mindig kifizetődik.

 6. Tanítsd önvédelemre!

  Ez nem elsősorban fizikai „kiképzést” jelent: lesznek az életében olyan helyzetek, amikor hallgatni kell, érvelni, elfutni, netán elkerülni, de az is megeshet, hogy vissza kell ütni. Ezekre a szituációkra bizony fel kell őt készítened.

 7. Mutasd meg a családban rejlő értéket és erőt!

  Éreztesd vele minden percben, hogy a család egysége megbonthatatlan, egymásért, egymással bármire képesek vagytok.

fotó: pixabay.com

Erről a témáról az Apazóna rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

HISZEK abban, hogy kétgyerekes Anyának, Nőnek, Társnak, Barátnak, igenis lehet egyszerre lenni, akár napi 5 óra alvással is. TUDOM, hogy mi Nők, miért aggódunk, mitől félünk, vagy épp olvadunk el, mi az, ami kimozdít a hétköznapokból, és mivel nézünk farkasszemet nap, mint nap. CÉLOM, hogy a szavaimból összeálló cikkek informáljanak, szórakoztassanak, okozzanak meglepetést, MEGMOZGASSANAK!
Előző cikkPályázat a családi vállalkozásoknak!
Következő cikk8+1 kreatív mód, ahogyan közölheted a leendő apukával a nagy hírt!