8+1 kreatív mód, ahogyan közölheted a leendő apukával a nagy hírt!

Őszintén szólva férjként és kétgyermekes apaként azt gondolom, hogy az a hír, hogy eggyel többen leszünk mindenféle kreativitás és extra körítés nélkül is csodálatos. Ettől függetlenül persze sokan vannak, akik szeretnek egy kicsivel többet hozzáadni a nagy bejelentéshez, hogy még izgalmasabb, még maradandóbb legyen, szóval egy kicsit kutakodtam és találtam néhány igazán kreatív ötletet erre!

1) Scrabble

Ha van otthon ebből a társasból, akkor ilyen formán ki lehet rakni az üzenetet az asztalra, hogy amikor a leendő apuka hazaér már ez várja. Az eggyel nehezebb verzió, ha leültök játszani és reménykedsz, hogy a megfelelő betűk kijönnek… Persze a játék hevében nem biztos, hogy érteni fogja a párod a célzást!

2) Csináltass pólót!

Ez meglepően elterjedt megoldás egyébként – persze tőlünk nyugatabbra – viszont számos kreatív ötletet beletehetsz. A kicsi lábnyomtól és az üzenetektől kezdve egészen a gólya szimbólumon át, amit csak szeretnél! Amikor hazajön a munkából viseld ezt és figyeld az arcát! Ennek a másik változata, hogy neki csináltatsz pólót, például: “Ez a pasi apa lesz!” felirattal és átadod neki!

3) Szerezz be egy apának szóló üzenetet tartalmazó bodyt

Szerencsére ilyeneket már szinte minden sarkon, piacon lehet kapni és ha nem Te szerzed be az elsőt, akkor lehetséges, hogy a barátaid fognak meglepni hasonlóval! Mindenesetre kiváló meglepetés. Így add át: egy kis dobozkába hajtsd össze csomagold be és csak figyeld a reakciót!

4) Szerencsesüti

Néhány kínai étteremben lehetséges direkt olyan szerencsesütit készíttetni, amibe bármit beletesznek, amit csak szeretnél. Például olyan üzeneteket, hogy: “Ma megtudod, hogy apa leszel” vagy “Gyerekünk lesz, szeretlek!” vagy amit csak szeretnél!

5) Starbucks trükk

Menj el a pároddal a Starbucksba (vagy bármely hasonló kávézóba, ahol ráírják a neveteket a pohárra) és rendeld meg a kedvenc italát. Amikor elkérik a nevet a pultnál mond, hogy írják rá: APA LESZEL! (Ez persze akkor izgalmas ha szoktatok ilyen helyen kávézni, egyébként nem biztos, hogy jó ötlet, hogy a pultos előbb tudja meg a nagy hírt, mint a párod.)

6) Puzzle

Ez is izgalmas, mert ahhoz, hogy megtudja a nagy hírt kicsit dolgoznia kell. Lehet csináltatni egyedi puzzle-t például fényképből vagy feliratból.

Erre lehet akár ultrahang képet is tenni vagy a pozitív teszt fotóját, amit csak szeretnél. Egyre érdemes vigyázni: ne gondolkozz többszáz-többezer darabos puzzleban, nehogy túl sokáig tartson kirakni az információt – néhány tíz darabos bőven elegendő küzdelem lesz a párodnak.

7) Egyéb ajándéktárgy…

Felsorolhatnám most az összes opciót bögre, pendrive, baseballsapka és társai. Ezek közül a kedvencem a bögre, aminek a belsejében, az aljára van írva, hogy gratulálok apa leszel. Képzeld el, hogy megcsinálod az új bögrében a reggeli kávéját és csak akkor tudja elolvasni a feliratot a bögre alján, ha kiitta az italt. De tényleg bármilyen reklámajándékkal el lehet ezt játszani!

8) Vesd be a nagyobb tesót!

Ez is egy jó ötlet lehet és apuci biztosan különösen boldog lesz, ha így tálalod neki a nagy hírt! Itt is egy csomó dologgal feldobhatod az információ átadás módját, például: póló a gyereken, krétával a földre írva vagy egy táblára…

+1) Egyszerűen…

Ha nem szeretnéd kreativitással feldobni a hírt az is teljesen rendben van! Egyszerűen csak ülj le vele szemben nézz a szemébe és mond el neki, hogy “apa leszel!”

kép: pixabay.com
Erről a témáról a   rovatban olvashatsz többet!Erről a témáról a   rovatban olvashatsz többet!Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Erről a témáról a Várandósság  rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkApa, ezeket csak Te taníthatod meg a fiadnak!
Következő cikkAz erőszak ártatlan gyermekáldozatainak világnapja