Arany-hétvége – Családi programok a PIM-ben

Az Arany János-emlékév alkalmából számtalan változatos program várja a családokat a hétvégén a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A programismertető szerint a tavaszi Aranyvasárnaphoz hasonlóan ezen a hétvégén is színes programokkal várnak minden korosztályt a múzeum kertjében és a Károlyi-palota impozáns termeiben a 200 évvel ezelőtt született költőre emlékezve.

Az ingyenes programok mellett a közönség megtekintheti a jubileumi év alkalmából létrehozott Önarckép álarcokban című Arany János kiállítást is.

Szombat délutántól vasárnap estig több helyszínen válogathat majd a közönség a változatos programok közül: a kertbéli nagy színpadon, a verssátrakban és az emeleti termekben is várják a látogatókat.

A Versfaragó műhelyben a rendezvény alatt mindenki elkészítheti saját költeményét Varró Dániel és Horváth Kristóf-Színész Bob közreműködésével.

Szombaton délután fellép Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar, valamint Szirtes Edina Mókus és Jamal.

A programok között gyerektáncház, Langaléta Garabonciások – gólyalábas színháza, Arany-vetélkedő, kézműves foglalkozások, Kádár Ferkó Fotószínháza, népi ügyességi játékok, Vitéz László bábjáték automata, diafilm-vetítés, Olvasóliget várja a közönséget.

A bejáratnál Arany János és Petőfi Sándor “személyesen” köszönt minden érkezőt. A múzeumkertben és az utcafronton lovas kocsi, fúvószene és versfaragó műhely várja az érkezőket.

Vasárnap a Díszteremben marionett előadást nézhetnek meg a legkisebbek. A kerti színpadon pedig a családoknak szóló irodalmi vetélkedőn kívül Levente Péter ad gyerekkoncertet, majd a Kolompos Együttes, Rutkai Bori Bandája, valamint Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar lépnek fel.

A sátrakban és a múzeum egyes termeiben a legismertebb Arany János-költemények kelnek életre, de lesz fotószínház, Vitéz László bábjáték-automata, szó-kincs-kereső kalandtúra és családi diavetítés is.

Arany János Emlékév

forrás: MTI
fotó: pim.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA sikeres írás-olvasás tanulás feltételei
Következő cikkSzirupos körte – Majdnem Szép Heléna módra – RECEPTVIDEÓ

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..