Autósok a koraszülöttekért

koraszmento-300x213.jpg

A Maja Autókozmetika az autótulajdonosok segítségével támogatja a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítványt. Most autója mosatásával is segíthet.

A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány nem közvetlenül vesz részt a mentés-szállítás végrehajtásában, hanem a hozzá szerződéssel csatlakozott regionális mentési tevékenységet folytató alapítványok működésének országos szintű koordinálására, egységes arculatának kialakítására, képviseletének ellátására jött létre.
Az alapítvány támogatásával azt a 8 regionális alapítványt segíti, amelyek továbbra is csak az együttműködésben látja megvalósíthatónak a szakmailag egységes koraszülött mentés ellátását.

Az idő előtt világra jött csöppségek túlélési esélyei jók, de ez függ attól is, hogy a terhesség hányadik hetében születik a kicsi. A 24. hét, és az után született (a teljes terhesség 40 hét, vagyis ez alig több mint a normál terminus fele) babák közel fele éli meg az egy éves kort, de a biztonságos pocakban töltött hetekkel az esély is nő.

Magyarországon a szülések 7-9%-a idő előtti, ami több mint 7000 babát és családot érint évente. A születés után, még egy időre világra jött kismanó is „küszködik” az új környezettel és a rideg, anya pocakján kívüli világgal, pedig ő már felkészült a születésre, a korababák viszont nem. Náluk a komplikációk esélye nagyobb, és a mesterséges anyaméh és szakszerű ellátás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a későbbiekben ne, vagy csak minimális egészségügyi károsodásuk legyen.

A koraszülött mentők segítsége nélkül a piciknek szinte minimálisak a túlélési esélyeik. Ha nem érkeznek időben, ha nem jut megfelelő környezetbe a baba, a problémák súlyosbodnak.

A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvánnyal együttműködő 8 regionális alapítvány segítése az első lépcső, hogy egy koraszülött baba életben maradjon, majd teljes életet élhessen.

Ha február 24-ig a Maja Autókozmetikában ápoltatja autóját, a mosás és egyéb igénybe vett szolgáltatások árának 20%-val támogatja az alapítványt. Ez már egy mosásánál is 400 forintot jelent.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA szegény giliszta, a robogó csiga és társai
Következő cikkSzilveszteri party dekoráció egyszerűen

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..