BabaTB – a segítő ügyintéző

• Álltál már hosszan hivatalokban, kígyózó sorokban?
• Átláthatatlan, kiszámolhatatlan számítások sokasága a téged megillető támogatások összegéről?
• Bonyolult jogi nyelven írt jogszabályok?
• Időhiány, stressz, feszültség?
• Ismerős ez az érzés, amikor belegondoltál mi mindent kell tenned a baba születése utáni ügyintézéshez?

Tovább megyünk… Ugye nem mi tesszük fel ezeket a kérdéseket neked először?!

• Tudtad, hogy milyen támogatásokra vagy jogosult?
• Tudtad ezek pontos összegét?
• Tudtad, hogy mit hol és hogyan kell intézni ehhez?
• Egyszerű volt?

Tapasztalataink szerint sok kismama, család automatikusnak veszi a támogatások folyósítását, úgy vélik, hogy majd minden hónapban a postás hozza őket házhoz, vagyis maguktól jönnek, az állam tudja a dolgát. Nem ők tehetnek a tájékozatlanságukról. A legtöbb hozzánk forduló kismama arról számol be, hogy leginkább a család és az internet a legfőbb információforrásuk, abban, hogyan kell az ellátásokat igényelni, mik az elvárások, teendők. A Baba TB csapata azért jött létre, mert látta, érezte, hogy segítség lehet a család számára az, hogy van, aki ezt helyettük és értük elintézi. Mi azért vagyunk, hogy minden anyuka megkapja azt a neki és gyermekének járó legmagasabban adható támogatást, ami megilleti őt, őket. Így minden forint oda kerül, ahová szánték őket. Biztosak vagyunk benne, hogy a friss családnak van rá a legnagyobb szüksége. Mindemellett fontos leírnunk, hogy vannak a kismamára vonatkozólag kötelező jellegű dolgok, mint a terhesgondozáson való részvétel, amit nem tudunk helyette megjelenni. Ezekről jó időben érdemes tájékozódni, de munkatársunk készséggel áll minden kérdésben rendelkezésükre, forduljanak hozzánk bizalommal.

A mosoly köztünk marad.

Egyéb információ: www.babatb.hu

babatb-nevjegy540

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA sikeres szoptatás 7 alapelve
Következő cikkHogyan lesz a gyermekemből Olvasó?

1 KÉRDÉS

  1. Olyan kérdésem lenne, hogy 2013.08.01-én munkába által iskola után. Ledolgoztam 3 hónapot. De kiderült a terhességem, és utána nem hosszabbították meg a szerződésemet, mert próba időt dolgoztam le. El kellett jönnöm. Utána munkába álltam 2013.12.01-től és én eljöttem 2014.03.31-én tgyásra, mert mondták hogy szülés előtt egy hónappal eljöhetek. És érdeklődni szeretnék hogy mennyi biztosított időm van ezek alapján, és jogosult vagyok- e a tgyás-ra? De a szerződésem csak 2014.04.30.-án lesz felbontva. Addig munkában vagyok, de nem bontották fel a szerződésem, de már április 01-e óta nem dolgozom. Meg olyat olvastam hogy a nappali tagozatos közép és felsőfokú iskolai képzés után létesítettem munkaviszonyt és van 180 napi jövedelmem, akkor jogosult lehetek a tgyás-ra.
    Kérdésem: Jogosult vagyok -e tgyás-ra vagy sem, vagy el kell mennem táppénzre? És mennyi a biztosított időm? Vagy csak majd gyesre leszek jogosult.

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..