Babaváró Nap – ingyenes rendezvény babát váróknak

Honnan tudom, hogy elkezdődött? Hogyan könnyítsem meg a vajúdást? Legyen-e bent a párom, és ha igen, hogyan segíthet? Hogyan győzzem le a félelmeimet? Mi következik szülés után? Tudni fogom, mikor mit kell tenni, hogy kell tenni, hogy a kisbabámnak a legjobb legyen? Sikerülni fog a szoptatás?

Babát várva, a szülésre készülődve rengeteg kérdés, kétség fogalmazódik meg bennünk, tartunk az ismeretlentől. Lehetnek bennünk félelmek, több információra lehet szükségünk, a lehetőségeink ismeretére, vagy csak a megnyugtatásra, hogy a bennünk lévő bizonytalanság természetes.

Jó, ha megoszthatjuk valakivel ezeket a tapasztalatokat, válaszokat, tanácsokat kaphatunk, ha van segítségünk a testi és lelki felkészülésben.
Ha szeretnél:

  • információkat kapni a szülés lefolyásáról és körülményeiről,
  • természetes módszerekkel készülni a szülésre,
  • gyakorlati tanácsokat kapni az első napokra az újszülöttel,
  • megtanulni az alapvető elméleti ismereteket a szoptatásról a kórházban és az első napokban otthon,
  • megismerkedni az anyasági ellátásokkal, pénzbeli juttatásokkal (TGYÁS, GYED, GYES stb.),
  • találkozni más kismamákkal, gyermeket váró párokkal

akkor 2014. január 25-én, szombaton, az ERGO Európai Regionális Szervezet és a Növekvő Hold Alapítvány Babaváró Napjára, ahol szakértőinktől sok-sok gyakorlatias tanácsot, hasznos ismeretet kaphatsz szülésről, szoptatásról, az újszülött gondozásáról és lélekben is felkészülhetsz a kicsivel otthon töltött időre.

A konferencia részletes programja

9.30 – 10.00 Regisztráció

10.00 – 10.05 Köszöntő

10.05 – 10.45 Védőnői hálózat a kismamákért – Bábiné Szottfried Gabriella, a magyar védőnői hálózat megújításáért felelős miniszteri biztos

Miben lehet segítségünkre a védőnő? Mi a feladata a terhesgondozás és az újszülött gondozása során? Mit hoz a jövő? – A magyar védőnői hálózat előtt álló lehetőségek és kihívások.

10.45 – 11.45 Alternatív lehetőségek a szülészetben, vajúdáskönnyítő praktikák – Schanda Mónika és Lukács Judit bábák, Életfa Bábapraxis

Bepillantás a szülés rejtélyes és csodálatos világába. Hogyan készüljek a szülésre? Milyen a jó szülőszobai légkör? Vajúdástámogató technikák – hogyan könnyíthetem meg a vajúdást? Hogyan győzzem le a félelmeimet? Alternatív lehetőségek, pl. szülőszék, vízben szülés.

11.45 – 12.00 Kávészünet – aprósüteményt, kávét, teát, ásványvizet biztosítunk

12.00 – 13.00 Szoptatás az első héten – Werner Katalin IBCLC szoptatási tanácsadó

Hogyan készüljünk a szoptatásra? Szoptatás a szülőszobán és a kórházban. Babarát kórházak. Mit tegyünk, ha a kórházban nem támogatták a szoptatást? Hogyan készüljünk az első otthoni napokra? Miben segíthet az apa és a rokonok?

13.00 – 13.45 Ebédszünet – szendvicsebédet, kávét, teát, ásványvizet biztosítunk

13.45 – 14.45 Az újszülött gondozása – Gitidiszné Gyetván Krisztina védőnő, IBCLC szoptatási tanácsadó

Mindennapi ápolás: pelenkázás, köldökcsonk tisztán tartása, fürdetés, körömvágás. Napi rutin: öltöztetés, levegőztetés, altatás. Mit tegyek, ha sír?

14.45 – 15.45 Gyes prevenció – a „gyes-betegség” megelőzése – Kékesi Krisztina, coach, a Mentőcsónak Műhely alapítója, a Tudatos Életért Egyesület szakértője

Hamarosan megszületik a kisbabátok, és vele együtt becsöppentek egy ismeretlen világba? Hogy fogsz majd helytállni? Mit várnak el tőled, és mit vársz el Te másoktól? Rengeteg benned  a megválaszolatlan kérdés? Pedig vannak rá válaszok! Amiről még a könyvekben sem nagyon írnak….

15.45 – 16.00 Szünet

16.00 – 17.00 Családtámogatások – Zajtai Levente TB szakértő, BabaTB.hu

TGYÁS, GYED, családi pótlék, GYES, GYET, anyasági támogatás. Táppénz, terhesállományba vétel. Juttatások igénylése, összege. Praktikák, tudnivalók.

Mikor és hol lesz a Babaváró Nap?

A rendezvény időpontja: 2014. január 25., szombat, 9.30 – 17.00 között.

A konferencia helyszíne: Magyar Asszonyok Érdekszövetsége székháza, 1011 Budapest, Hunyadi János u. 9. (Bejárat a Jégverem u. 7 szám felől.)

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A helyek száma korlátozott, a helyszín befogadóképessége 50 fő.

Kérjük, ha ketten jöttök, akkor mind a ketten regisztráljatok, hogy tudjuk a pontos létszámot – ez mind a helyszín nagysága, mind az étkezések miatt fontos.

Regisztrálni itt, a Növekvő Hold Alapítvány oldalán, a lap alján megjelenő űrlapon tudsz>>

Szeretettel várunk!

A konferencia megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja. A megvalósításban partnerek: Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, Tudatos Életért Egyesület.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMunka, család, gyermekvállalás kutatás
Következő cikkAlacsonyabbnak látják a legfiatalabb gyermeküket az anyák

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..