Idén több magyar városba is ellátogat Joulupukki, a lappföldi Mikulás

Hétfőn érkezett meg Budapestre Joulupukki, a finn Mikulás, akit a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren XVIII. kerületi óvodások és a Győr-Moson-Sopron megyei Lipótról érkező iskolások köszöntöttek. Egyhetes magyarországi tartózkodása során több városban is meglátogatja és megajándékozza majd a gyerekeket.

A finn Mikulás egyhetes programja alatt több városba és kis községbe látogat el Magyarországon, és a nyilvános találkozók mellett iskolákat, óvodákat és árvaházakat is felkeres – közölte a Mikulás látogatást szervező magyarországi Finn Kulturális Intézet az MTI-vel.

Kedden Salgótarjánba és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászra látogatott el Joulupukki, akit a helyi óvodások köszöntöttek. Az Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvodában több mint száz kisgyermek várta a Mikulást, aki előbb finnül szólt a kicsikhez, majd szétosztotta a magával hozott ajándékcsomagokat. Az óvodások magyar és cigány nyelven előadott versekkel és dalokkal köszöntötték őt.

Joulupukki, a lappföldi Mikulás Salgótarjánban

A teli zsákkal érkező Mikulás tolmácsolta a kicsiknek a lappföldi gyerekek üdvözletét, majd a karácsonyra való készülődésről és a hagyományok ápolásának fontosságáról mesélt a gyerekeknek. Szavai szerint a karácsony összeköti az összes gyereket és felnőttet a Földön, így lehet közösen egy jobb világot építeni.

A gyerekek nagyon szépen énekeltek, látszott, hogy sokat gyakoroltak – mondta a lappföldi Mikulás az MTI-nek, hozzátéve, hogy a hodászi óvodások nagyon bátrak voltak, sokan közülük félelem nélkül mentek oda hozzá.

Joulupukki

Joulupukkival szerdán a veszprémi Megyei Könyvtárban, majd Győrben, a Széchenyi téren lehet találkozni. Csütörtökön Ajkára megy, pénteken pedig a főváros több pontján bukkan fel: délután Óbudán, a Fő téren, este pedig a kispesti központi játszótéren oszt ajándékokat. Mikulás napján délelőtt a budapesti MOM sportközpontban fogadja a gyerekeket.

MTI
Fotók: Komka Péter, Kovács Tamás

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkCsaládi programajánló az idei adventre
Következő cikkA fizikai erőszak és a lelki terror nem a nevelés eszköze

1 KÉRDÉS

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..