Boribon, már digitálisan is!

könyvtárban fejhallgatóval mesét hallgató kisfiú
hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

Marék Veronika Boribon, a játékmackó című meséje most először jelent meg digitális formában. A nagyon népszerű közel 60 éves mesén gyermekek generációi nőttek fel, már eddig is, az elektronikus kiadást három nyelven is elérhető már.

Az interaktív mesekönyveket készítő BOOKR Kids most egy igazi klasszikushoz nyúlt. Marék Veronika 17 éves álmodta meg a Boribon, a játékmackó történetét, a többszörösen díjnyertes startup csapata pedig ezt az 1958-ban megjelent könyvet animálta, és tette most digitális formában elérhetővé.

A könyv sikerét a lendületes, gyors mese, a meghökkentő fordulatok, és nem utolsó sorban a szürke mackó neve, Boribon alapozta meg – a név, ami a mai napig él és működik: az írónő így nevezte el azt az eleven, barna kismackót is, aki Annipannival éldegél egy kicsi házban.

Boribon, már digitálisan is!

Infinety hirdetés

A Boribon, a játékmackó a közismert írónő legelső meséje volt. Népszerűségét az is bizonyítja, hogy a Móra Kiadó gondozásában a magyar mellett angol és német nyelven, ezen kívül pedig szerbül, lengyelül, japánul és koreaiul is megjelent. A cég Mesetár polcain a Boribon, a játékmackót három nyelven, magyarul, angolul és németül, anyanyelvi színészek tolmácsolásában hallgathatják meg, vagy olvashatják el.

A fejlesztő cég célja, hogy a digitális világban felnövő gyerekek számára, ne csak az okostelefon és a tablet használata, hanem az irodalom is életük szerves, magától értetődő részévé váljon. Az újításoknak köszönhetően ezek a gyerekek egyszerűen és természetesen ismerkedhetnek meg szüleik, nagyszüleik kedvenc gyerekkori meséivel is: “leemelhetik” a Mesetár polcairól Benedek Elek népmeséit, Zelk Zoltán vagy Nemes Nagy Ágnes lapozóit, és mostantól Marék Veronika Boribonját is.

A Boribon, a játékmackó letölthető okostelefonokra és tabletekre a BOOKR Kids Mesetárból, több mint 100 olyan klasszikus és modern történet mellett, amelyek különleges keverékei a hangoskönyveknek, a digitális könyveknek és a képességfejlesztő játékoknak.

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.